изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-05 @ 21:51 EEST
Българските медици искат Либия да им плати обезщетения    
Новини

Петте български медицински сестри и лекарят от палестински произход ще поискат от Либия да им плати обезщетения за милиони евро заради това, че бяха "несправедливо задържани" в продължение на осем години, съобщи холандската им адвокатка, цитиран от АФП.



В писмо до либийския лидер Муамар Кадафи Лизбет Зегвелд иска "хуманитарна и финансова помощ", която да позволи на шестимата "несправедливо задържани и осъдени" на смърт заради това, че са заразили с вируса на СПИН либийски деца, да "възстановят живота си". "Освен причинените травми от несправедливото задържане и продължителната заплаха от екзекуция, нашите клиенти продължават да страдат много от тежките мъчения, на които са били подложени", пише адвокатката в писмото, предадено на АФП.

 

Доктор Ашраф Хаджудж и петте български медицински сестри бяха осъдени на смърт през 1999 г. в Либия по обвинение, че са заразили с вируса на СПИН 438 либийски деца, от които 56 починаха. Те бяха освободени през юли 2007 г. и се завърнаха в България с френския президентски самолет, придружени от бившата съпруга на френския държавен глава Никола Саркози.


dariknews.bg
 


Сходни връзки

Българските медици искат Либия да им плати обезщетения | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди