изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 23:40 EEST
Член на мешарето: Ромите харесват Бойко    
Политика"Днес повечето от ромите са с нагласата на подкрепят ГЕРБ само заради Бойко Борисов. Вярват му, че само той ще накара съдопроизводството да мери с еднакъв аршин престъпниците, без разлика от етническия им произход. Според тях сега съдебната ни система праща само апашите цигани в затвора и помилва българите, по този начин тя внушава в обещството, че само циганите са бандити в тази държава!" - това каза в Ловеч Илия Петров, член на мешарето /б.а. - т.нар. вътрешен цигански съд/.

Според него единствено във Врачанско БСП щяла да бъде подкрепена масово от циганите. Там заслуга за това имал най-вече бившият районен прокурор на Оряхово и депутатът от ромски произход Тома Томов. Коалирането на БСП с ПД "Евророма" пък било нож с две остриета за партията столетница, тъй като тя губела влияние над ромските водачи с уклон към дясно-центристкото и либералното поведение. А от 2005 г. насам техният брой се бил увеличил чувствително.
По думите на Илия Петров ДПС можело да разчита само на говорящите турски език роми.
"Истината е, че мнозинството от досегашните ромски политически водачи изгубиха влиянието си сред симпатизантите си. Обикновеният циганин иска промяна, нови лица, нови послания. Оттук идва и опасността, защото не се знае кой, защо и как ще употреби неговата готовност да преосмисли участието си в обществения ни живот", разсъждава Петров.
Той отрече, че циганите следвали победителите винаги и защити версията, че усилията им да изчистят името си тази година ще провали за първи път от 1989-а насам опитите гласовете им да бъдат купени.
Гергана Димитрова, БЛИЦ
 


Сходни връзки

Член на мешарето: Ромите харесват Бойко | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди