изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:59 EEST
ОСЪДИХА ОТВЛЕКЛИТЕ 25-ГОДИШНИЯ ИВАН ИВАНОВ    
Ред и сигурност

В Окръжния съд в Добрич приключи делото срещу тримата обвиняеми за отвличането на 25-годишния Иван Иванов - син на добричкия бизнесмен Йордан Йорданов, известен като Данчо Поничката.



 

 

33-годишният Тимур Куртсеид 

 

38-годишният Петър Петров 

 

33-годишният Дончо Славов

 

Срещу тримата бяха повдигнати четири обвинения. Те бяха за това, че в съучастие с други лица са участвали в организирана престъпна група, имаща за цел да отвлече родения през 1980 г. Иван Йорданов Иванов, противозаконно да го лиши от свобода и да принуди баща му Йордан Йорданов да плати 550 хил. евро срещу освобождаването на сина му. Другите обвинения бяха, че са отвлекли младежа, лишили са го от свобода по мъчителен за здравето му начин и са принуждавали баща му да се разпореди с парите, като го заплашили с убийството на негов близък.

25-годишният Иван Иванов бе отвлечен от маскирани навръх именния му ден, на 7 януари 2006 г., пред очите на приятелката му. Оттогава той е в неизвестност. Въпреки че до момента  младият мъж не е открит, делото срещу тримата му похитители се гледаше при закрити врати, тъй като при разследването са били използвани двама свидетели с тайна самоличност и специални разузнавателни средства.

Тримата обвиняеми бяха задържани през ноември 2007 г. Тогава стана ясно, че ДНК-експертиза е издала къщата, където е бил държан 27-годишният Иван Йорданов Иванов. Отвличането на сина на бизнесмена Йордан Иванов е било старателно планирано и подготвено, сочат данните от разследването. То е било предшествано от подготовка на къщата в добричко село, където младежът бил отведен. По-късно ДНК-експертиза доказва със сигурност, че именно в този дом е бил държан заложникът. Преди време НДТ установи, че въпросната къща е в село Божурово. Стана ясно, че преди отвличането Иван и негови близки са били следени.

Бащата на отвлечения младеж Йордан Иванов е едни от крупните бизнесмени в Добрич и притежава месопреработвателни фабрики и борси в града. Той е известен и като Йордан Поничката, заради търговията му с понички, с която е започнал бизнесвъзхода си преди години. Занимава се и със сериозна строителна дейност по Северното Черноморие. Като мотиви за отвличането са спрягани няколко версии - от месарския бизнес на бащата до  намесата на сина в чужди бизне синтереси. НДТ

 


Сходни връзки

ОСЪДИХА ОТВЛЕКЛИТЕ 25-ГОДИШНИЯ ИВАН ИВАНОВ | 5 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ОСЪДИХА ОТВЛЕКЛИТЕ 25-ГОДИШНИЯ ИВАН ИВАНОВ
Автор: Anonymous да 2009-11-11 @ 02:30 EET
poklon pred pametta ti...  Doncho
ОСЪДИХА ОТВЛЕКЛИТЕ 25-ГОДИШНИЯ ИВАН ИВАНОВ
Автор: Anonymous да 2009-11-11 @ 07:53 EET
Тъй! Другарю Джурналист, като е приключило делото има ли някакви присъди, щото обикновено като приключат едно дело, това е основното - какво е отсъдил съда. Иначе ние обществената присъда я знаем.
ОСЪДИХА ОТВЛЕКЛИТЕ 25-ГОДИШНИЯ ИВАН ИВАНОВ
Автор: Anonymous да 2009-11-11 @ 10:44 EET

какъв поклон и каква памят за един човешки изрод???

ОСЪДИХА ОТВЛЕКЛИТЕ 25-ГОДИШНИЯ ИВАН ИВАНОВ
Автор: Anonymous да 2010-06-12 @ 19:44 EEST
da gi iztrepqt vsi4ki takiva
ОСЪДИХА ОТВЛЕКЛИТЕ 25-ГОДИШНИЯ ИВАН ИВАНОВ
Автор: Anonymous да 2010-06-12 @ 19:46 EEST
ne znam koi e bil sadiqta na tova delo no za men tova e podigravka  takava prisada za takova prestaplenie



Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди