изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-04-09 @ 15:07 EEST
Формула за изчисление на женската красота!    
Любопитно Екип от немски психолози под ръководството на Мартин Грюндъл от Регенсбург изведе математическа формула, с която според тях може да се изчисли женската красота. Учените са провели интернет-анкета сред повече от 60 000 мъже и жени, на които е било предложено да променят изображението на жена по 5 параметъра, докато то стане идеално по техните разбирания.

На участниците е бил представен своебразен виртуален конкурс за красота - от 10 изображения на една и съща жена те е трябвало да изберат петте най-привлекателни.

Ръстът и теглото не са решаващите фактори

Най-неочакваният според самите психолози извод е, че височината и килограмите не са сред определящите фактори. С помощта на новата формула красотата може да се измери и провери с математически методи. “При това не е важно колко висока е жената и колко слаба е тя, а далеч по-важно е съотношението на отделните части на нейното тяло”, заявява Грюндъл.

Комплексната формула пресмята красотата по следния начин: Y= b1х1 +b2 х2 + ... + b13х13 + t. Променливите освен всичко останало съдържат и “коефициент за андрогенност”, който включва обема на бедрата, талията и гърдите и колкото по-малък е той, толкова повече извивки има женската фигура.

“Сложната формула е необходима, тъй като простата зависимост, когато става дума за красота, винаги досега се е оказвала погрешна”, пояснява Грюндъл.
Например съотношението между обема на талията и бедрата. Преди се смяташе, че колкото то е по-малко, толкова по-добре.

Според немските учени комплексната формула показва защо крайните величини (например много големия бюст) не винаги се възприемат като красиви.
Когато значението премине горната граница, в отделни части на формулата то се оказва положително, а в други - отрицателно. “Именно сложното съотношение между крайностите и начина на тяхното възприемане със знак плюс или минус определя пропорционалността", твърди Грюндъл.

Полученият от учените резултат за идеал за красота е: жена с дълги крака, тънка талия, среден бюст и пропорционални бедра. здраве.bg
 


Сходни връзки

Формула за изчисление на женската красота! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди