изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 08:51 EET
Истини и лъжи за женския оргазъм    
Здраве Aко мъжът е красив, жената стига по-лесно до оргазъм. Нищо подобно, въпреки че някои търсят научно обяснение за това. Женският оргазъм е понятие толкова тайнствено и деликатно, колкото неизбродна е и женската душа. Италианският сексолог Маурицио Боси описва очевидните признаци на "истинския оргазъм" при жените така:

"Малко преди кулминацията носът потича. Гърлото пресъхва от възбуда и трябва дълбоко да поемем въздух. Кожата между гърдите се зачервява, палците на краката се опъват."

Независимо дали това е вярно или е само майтап, всеки ще признае, че оргазмът е несравним връх на удоволствието. Понякога този връх се изкачва по-трудно, друг път крилете те носят, но това, което те очаква, е разтърсващо и винаги си струва усилието.

Оргазмът е кулминацията на горещата любовна нощ, ултимативната цел на възбудата.

"Сексуалността на жената в много страни се смята за тъмен континент, но оргазмът със сигурност е непрозрачното й проявление", пише известният немски психотерапевт и журналист Ролф Деген.

Затова многобройни учени търсят да разкрият тайнството на сексуалната кулминация. Ето някои от тези твърдения.

Която носи обувки на по-високи токчета, изпитва повече кеф в леглото. Уроложката Мария Черуто от университета във Верона е правила наблюдения дълги години и смята, че идеални са обувки, които държат крака под ъгъл от 15 градуса. Което е равно горе-долу на 5-сантиметров ток. Това подсилва мускулатурата на таза и води до повече радост в леглото. Като добавим и гимнастиката за стягане и отпускане на таза и вагината всеки ден по няколко минути, ще увеличим трикратно вероятността за пълноценен оргазъм.

С хубав мъж жената има по-често оргазъм. Хм, красавците несъмнено са атрактивни. Обаче невинаги са добри любовници. Колкото и апетитно дупе да имат. Някои пък дават по-примитивно обяснение. Красивите мъже са по-симетрично устроени и носели по-добро генно наследство, което пък означавало, че е идеалният баща на потенциалните деца. Това следва да е катализатор и за женския оргазъм. Мнозина обаче няма да се съгласят с проф. Клусман от Хамбург.

Когато жената достига оргазъм, мозъкът й спи. Вярно е, временно женският мозък изключва. По друг начин стоят нещата при мъжете. Те винаги остават бдителни и по-разумни. При оргазъм жената забравя всякакъв страх и предпазливост. За да достигне до върха, й е нужна напълно освободена и отпускаща обстановка.

Когато и двамата не свалят чорапите от себе си, оргазмът се засилва четирикратно. Това са едни от най-странните резултати при експерименти в Германия с двойките, които правят секс при разработени за целта правила.

Повече секс подмладява. Да се любиш редовно и двамата да изпитват удоволствие, кара човек да се чувства по-млад. Това не е виц, а изследване на психолога Дейвид Уикс от Единбург.

Чрез "редовен и див секс" смъкваме поне 7 г.от себе си. Д-р Уикс обяснява, че така изгарят ненужните мазнини в организма, а по време на възбуда се отделя хормонът на страха и болката ендоморфин. А какво означава "редовен и див секс" - ами 2 пъти седмично, и то не по задължение. А пък двойки, които правят три пъти секс седмично, изглеждат дори 10 години по-млади от доброволци, които използват леглото само за сън.

Да се движим и бягаме повече, наистина подпомага оргазма. Разходките, лекото бягане улесняват пътя към величествения оргазъм. Спортните натури не само могат повече в леглото, но и го правят с повече кеф. Защото кръвта достига по-добре до центровете на удоволствието.

Колкото по-бавно свършва мъжът, толкова по-интензивен е оргазмът при жената. Това е вярно само отчасти. Жената достига много по-лесно оргазъм, когато има един-единствен стабилен партньор, отколкото при секс за една нощ, според анкета на фирмата "Дюрекс" от 2008 г. Само 22% от самотните жени могат да получат оргазъм при приключение с непознат за разлика от 43% от сериозно обвързаните. Същото това изследване обаче прави и един печален извод: само около 1/3 от анкетираните признават, че имат оргазъм всеки път, дори и когато живеят заедно с партньора си. Когато обаче жена прави секс с жена, кулминацията е гарантирана при 83% от отговорилите, според американските сексоложки Марсиа и Лиза Дъглас.

Възбуждащият мирис на любимия е най-главният стимулант на оргазма при жените, твърдят пък лекари от берлинска клиника. На второ място се нарежда настроението и собствената нагласа, както и въпросът за хигиената. И едва на трето място идва стимулацията на ***а заедно с предпазването от болести. Учудващо на едно от последните места се нареждат аспекти като влюбеност или опитност на партньора. И очевидно маловажно на почти последно място - неговият размер няма никакво значение за женския оргазъм.

Според походката й можете да познаете оргазма й. Учените гадаят и по движението на женските бедра. Провеждат анкета сред студентки, след това правят сравнение с видео, на което е записано коя как ходи. И тук се постига 80% познаваемост. По начина, по който се движи по улицата една жена, учените разбират кои от тях са имали редовно интензивен оргазъм. Обикновено това се случва при онези, които са с освободена енергия и наподобяват при вървеж танца "самба".

Сексът премахва болките. Противоречиво твърдение. Истина е, че жени с мигрена имат по-голямо желание за секс от тези с обикновено главоболие. Виновник за това е серотонинът, който управлява либидото, но е и един от причинителите на мигрената. Затова не е странно, че главоболие се лекува със секс. Отделяният при оргазъм ендоморфин се явява естествено хапче за потушаване на болката. Не вярвайте на жена си, когато не й се прави секс заради главоболие. Явно причината е друга.

Оргазмът трае няколко секунди, но понякога стига до цяла минута. Някои обаче могат по време на един акт да изживеят няколко последователни, т. нар. множествени спазми на оргазъм. Това е рядко срещано явление, но изживяването е страхотно. Мъж, довел партньорката си до такъв оргазъм, може да бъде сигурен, че за нея той винаги ще бъде мъжът със златния пистолет, Учителят, а тя не само че няма да помисли за друг, но нещо повече - животът й с него ще остане безкрайно опиянение и далечна мечта за мнозина непосветени.

Когато мислим за секс, автоматично го свързваме с оргазъм. Всичко се върти около тази кулминация. Повярвай в успеха! Научи се да познаваш тялото и нуждите си. Хенри Милър казва, че в жените има нещо перверзно и че дълбоко вътрешно всички те са мазохистки. (24часа)

СЪВЕТИ

1.При женския оргазъм вагината образува своеобразен "оргастичен маншет". Външната й третина започва да пулсира в ритъм от 0,8 сек от 5 до 12 пъти. Мозъкът напълно изключва чувства като страх и грижа, дори отчасти се деактивира онази част, която отговаря за емоционалния контрол. Тялото отделя вещества на блаженост като допамин.

2.Доказано е, че по средата между два цикъла жената е особено възбудима и достига много по-лесно до оргазъм. Но понеже всичко си има своята цена, точно тогава и забременяването е улеснено.

3.Жените намират за особено еротично, когато партньорът им сигнализира преди да свърши.

4.Австралийски сексолози заключават, че и мъжете, и жените достигат много по-често до оргазъм, колкото повече пози изпробват. Идеалният вариант е да се редуват до пет - веднъж вагинално, друг път орално, мануално и т.н.

5.Гените определят дали и колко често жената ще има оргазъм. Това зависи 1/3 от гените според учени. При мастурбация гените дори играят по-голяма роля, отколкото при секса с партньор. За щастие останалите 2/3 от сексуалните ни преживявания могат да поправят грешките в програмирането. 80% от жените са убедени, че всяка може и да се научи на оргазъм.

6.В анкета 41% от жените признават: Най-силен оргазъм изпитвам, когато ме задоволяват орално. Други 36% са категорични: Колкото повече остарявам, толкова по-хубав става сексът. А 10% откровеничат: Постигам го само при самозадоволяване. За 8% от анкетираните оргазмът не бил толкова важен, а 5% никога не са го получавали.

www.24chasa.bg

 


Сходни връзки

Истини и лъжи за женския оргазъм | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди