изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-03 @ 18:23 EEST
ШЕФЪТ НА ПОЖАРНАТА В ИСТАНБУЛ - ВЪЗПИТАНИК НА ВУЗ-А    
ОбразованиеШефът на службата за пожарна и аварийна безопасност в Истанбул е завършил варненския свободен университет "Черноризец Храбър".

Това съобщи пред журналисти доц. д.р Огнян Къчев - преподавател по национална сигурност във висшето учебно заведение. Стана ясно, че има голям интерес от страна на студента от съседна Турция към специалностите "Пожарна безопасност" и "Защита от аварии и бедствия". Сред предпочитанията на турските младежи е и обучението в "Мениджмънт на туризма" и "Информатика".
ВСУ "Черноризец Храбър" има договорни отношения с 12 университета в Европа по програма "Еразъм". По тях се осъществява обмен на студенти и преподаватели. Циклите на обучение са едноседмични, месечни и 3-месечни, посочи доц. Къчев. По линия на студентския обмен във варненския свободен университет се обучават младежи от Франция, Белгия, Португалия, Полша и други държави.
Расте броят на преподавателите в "Архитектура и строителство" от европейски и извъневропейски страни - Италия, Израел, Холандия и др. Те идват при нас на щат, за цял семестър, а не за няколко лекции, посочи доц. Георги Калагларски. НДТ
 


Сходни връзки

ШЕФЪТ НА ПОЖАРНАТА В ИСТАНБУЛ - ВЪЗПИТАНИК НА ВУЗ-А | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди