изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 19:00 EEST
81-годишна жена живее като куче в клетка    
ОбществоПровадийски Диарбекир в действие

Уважаема редакция на вестник „Над 55”,
През последните месеци в предпочитания от мен вестник „Над 55” все по-често срещам заглавия като: „Дегизирани баби грабят имоти”, „Инвалиди ползват преференции”, „Програми за активно стареене”, „Как да забогатеем” и др.

През 2005 г. Станка Николова Урумова от град Провадия чупи тазобедрена кост и по-късно получава коксартроза на крайниците. До 2008 г. за нея се грижат близки и роднини. На 01.01.2008 г. по нейна молба, чрез кмета на града инж. Г. Янев, е сключен договор за обгрижване. Станка Урумова е възложител, Г. Янев – изпълнител, а предложеният личен асистент е Байсе Раимова Юмерова. Договорът е за една година до 31.12.2008 г.

През месец февруари Станка Урумова, хитро предразположена от Байсе Юмерова, споделя, че от години не е получавала рента от фермер Вълкан Страхилов за отдадени ниви.
Байсе Юмерова предлага да заведе дело и получава от Урумова 720 лв. за наемане на адвокат. С тези пари вместо да наеме адвокат срещу В. Страхилов, Юмерова подготвя пълномощно за себе си и документи от общ. Провадия. Свързва се с пом.-нотариус Кремена Василева и посещава Станка Урумова. Вместо да й прочете текста на пълномощното, където Юмерова е продавач и купувач с изгодни за нея клаузи, й се представят декларации по чл. 25, ал. 7 от ЗННД и чл. 264, ал. 1 от ДПК. Урумова подписва декларациите и пробутаното пълномощно със съзнанието, че ще съди В. Страхилов.
На 18.02.2008 г. Байсе Юмерова получава собствеността върху имота с нот. акт № 94/2008 г.

От тази дата започва заточението на Станка Урумова

Лишена е от личната си свобода, телефонът е прекъснат, не се допуска до нея никой, не й се разрешава да говори дори пред телевизия „СКАТ”. Въпреки забраната от страна на съпруга на Юмерова в жилището да влезе журналист, Урумова успява да сподели пред оператора как е измамена. 40 дни преди телевизия „СКАТ” да заснеме материал, аз и старши инспектор от РПУ г-н П. Петров криехме от Урумова, че вече няма апартамент, за да не получи удар. В продължение на 16 месеца жената не е къпана, само веднъж е посетена от личния си лекар чрез мое настояване пред Юмерова.

Община Провадия отказа да назначи социален асистент на Урумова

за 2009 г., тъй като се била обогатила с 9000 лв. от продажбата на жилището си. От постановление на РП 519/01.04.2009 г. е видно, че Урумова не е получила нито лев поради клауза в пълномощното. РПУ-Провадия също е в безизходица и е видно явно покровителстване от РП, като по думите на прокурор Т. Борисова, Юмерова е собственик и когото си иска, него ще пуска при Урумова. И така Станка Урумова е като куче в клетка, подхвърля й се по едно кисело мляко, домат, лук и вода. Заложничеството й продължава.

Уведомени са кметът, областният управител, областна и върховна прокуратура и др., но „От нийде помощ не се види!”

С поздрав,
Г. КОЛАРОВ, Провадия / http://blitz.bg
 


Сходни връзки

81-годишна жена живее като куче в клетка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди