изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-06 @ 16:46 EEST
ГРАЖДАНИ И ФИРМИ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СИГНАЛИЗИРАТ В КМЕТСТВОТО    
НовиниБизнесът е понесъл поражения за около 1 млн. лв. от пороя в петък


От общината съобщиха, че вчера сутринта на поредно заседание се е събрала оперативната група от състава на Общинския съвет за сигурност към кметството, за да се обсъди положението по възстановяване и нормализиране на обстановката след петъчния порой. Като цяло, към вчерашна дата обстановката започва да се нормализира, отчитат от кметството, като добавят, че пътната мрежа на територията на града е нормално проходима, няма смущения във водоподаването и електрозахранването и положението след пороя е овладяно.
До края на деня вчера трябваше да приключи обходът на комисията, назначена за оглед на нанесените щети от поройния дъжд на общинските обекти, инфраструктурата и обектите в индустриална зона „Север – Запад”, като започна и оценка на всички щети. Тепърва ще стане ясно колко са щетите на общината, но кметът Д. Николова заяви, че по първоначални изчисления бизнесът, който е засегнат от пороя, е претърпял вреди в размер на около 1 млн. лв. И през вчерашния ден в кметството продължаваха да постъпват сигнали от фирми и граждани.
Със собствени сили и средствата вчера кметството продължи почистването на кални наноси и инертни материали в пострадалите участъци от трите основни булеварда – „Русия”, „Добруджа” и „25  септември”, както и в районите на жилищните квартали „Север 1” и „Север 2”. От общината добавят още, че в дейностите по отстраняване на последиците от пороя са се включили частните фирми „Алес – М”, „Подем”, „Пътно строителство”, „А.С.А. Шеле”, както и общинското предприятие за устойчиви дейности и проекти, общинските фирми „Комуналефект” и „Тролейбусен транспорт”.
Продължава ръчното и механизираното почистване на линейните отоци и  канализационните шахти по уличните платна.  Успоредно с това за днес е организирано дезинфекцирането на уличните платна с цел предотвратяване разпространението на зарази и епидемии.


 


Сходни връзки

ГРАЖДАНИ И ФИРМИ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СИГНАЛИЗИРАТ В КМЕТСТВОТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди