изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-07 @ 04:24 EEST
Щетите от пороя в Добрич надхвърлят предвидените в бюджета на общината за аварии и бедствия    
НовиниДобрич. 126 хил. лева има предвидени в бюджета на Община Добрич във връзка с предотвратяване на аварии и бедствия, но те няма да са достатъчни и ще се търси помощ от държавните институции за възстановяване на материалните поражения. Това каза за Агенция „Фокус” Детелина Николова – кмет на Община Добрич.


Продължават се възстановителните работи след пороя в Добричко. Прави се отвеждане на водите чрез профилиране на терените, които все още са наводнени, изчистване на наносите, калта и тинята, която е заляла много улици и булеварди, почистване на линейните отоци, измиване на всички участъци по пътната мрежа.
Днес на обяд от общината започват дезинфекция с препарати, които да възстановят нормалната проводимост и проходимост на уличните платна и предпазване от развитие на зараза, тъй като уличните шахти са избили. Продължава работата по ремонти на училищните сгради и в ДКЦ, където се възстановява режимът на работа.
„Продължават да идват сигнали от гражданите за последиците от наводнението. Една част обаче всеки гражданин трябва сам да поеме като собственик на своя дом”, каза Николова. Според нея държавата не е в състояние да поема всички щети от авария и бедствия. „Всички ние като граждани и институции трябва да осмислим и да поемаме своята отговорност. Трябва да изработим като общество не само стимул но и навици за застраховане на имуществото. Такава отговорност на този етап не е добре развита в България”, заключи кметът на Добрич. По думите й преди 3 години наводненията в други райони на България са показали колко много пострадаха в бита си гражданите на тези райони и колко трудности има когато се обърнат към държавата за изцяло възстановяване на щетите. Държавата може да помага в определени моменти, но не може с истинските размери на понесените щети, както и самите застрахователни компании – те поемат отговорността до размера на застраховката, подчерта Николова.
Грета ПЕТРОВА

БОРИСОВ ОБЕЩА ПОМОЩ НА ЧАСТНИЯ БИЗНЕС СЛЕД ПОРОЯ

Наводняване и отводняване

"СТАНДАРТ": БОЙКО ПОМАГА И НА НАВОДНЕНИТЕ В ДОБРИЧ

Порой в Добрич, спасиха дете и мъже от удавяне

Спасиха дете и работници в наводнени складове в Добрич

Световната банка: България е най-неподготвена за климатичен шок

СНИМКА ОТ ПОРОЯ

 


Сходни връзки

Щетите от пороя в Добрич надхвърлят предвидените в бюджета на общината за аварии и бедствия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди