изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-06 @ 17:46 EEST
ПОЧИНА И 17-ГОДИШНИЯТ, РАНЕН ПРИ ЗВЕРСКАТА КАТАСТРОФА    
Новини

Със седем са повече жертвите по пътищата в областта за деветте месеца в сравнение с м. г. , ранените са с 40 повече

 

17-годишният Исмет И. от Добрич, който пострада тежко при катастрофа на 29 септември, почина вчера в добричката болница, научи НДТ от лекари. Както вестникът ни писа, той бе един от петимата ранени в тежкия пътен инцидент, който стана малко след 21 часа по бул. "25 септември".



 

Тогава лек автомобил "Фолксваген Голф", управляван от 15-годишния Данаил В., поради несъобразена скорост се блъсна последователно в две дървета. На следващия ден в Отделението по анестезия и интензивно отделение починаха шофьорът и 14-годишната Севдалина Р. Исмет И. бе изгубил далака си, имаше фрактури на таз, бедро и подбедрица. Въпреки усилията на лекарите вчера в 5 часа сутринта и той е починал.

Различни мнения изразяват читателите на в. "Нова добруджанска трибуна" на електронната ни страница - ndtnews.hopto.org. Докато някои изказват съболезнования на близките на загиналите деца, други отправят сериозни упреци към родителите им. "Изобщо не ги съжалявам тия - пише наш читател. - Нито тях, нито родителите им. Който им е дал кола в ръцете и ги е пуснал да си развяват байрака и да се правят на големи мъжкари, да си бере гайлето. Те ако бяха умни хора /младежите в колата/ нямаше да се качат пияни и без книжки, да карат с бясна скорост по улиците на града и да застрашават освен своя живот, и този на пешеходците". Друг посетител на сайта допълва: "Добре,че не е имало движещи се пешеходци! Да убият някой невинен човек! Да не говорим с каква бясна скорост се движат мотористите там и си правят гонки! Къде е полицията?". "Кой му дава право на това пешлеме да кара с бясна скорост в населено място, да не говорим,че е на 15 години?!" - пита възмутен друг читател.

Ръст на тежките катастрофи и на броя на загиналите и ранените при тях отчита "Пътна полиция". През първите девет месеца на годината в Добричка област са станали 169 тежки пътно-транспортни произшествия със 29 жертви и 218 пострадали. Статистиката сочи, че тежките катастрофи са със 17 повече в сравнение със същия период на 2008 година, а жертвите и ранените - съответно със 7 и 40 повече. Само от 19 до 30 септември по пътищата в областта са загинали 8 души, а 28 са ранени. Катастрофите са предимно с роми, са пияни, без книжки, нямат квалификация, управляват с превишена и несъобразена скорост, коментира за НДТ началникът на Пътна полиция Жулиян Минев. НДТ

 

СНИМКИ ОТ КАТАСТРОФАТА

 

ДВЕ ДЕЦА ЗАГИНАХА ПРИ ЗВЕРСКА КАТАСТРОФА

 


Сходни връзки

ПОЧИНА И 17-ГОДИШНИЯТ, РАНЕН ПРИ ЗВЕРСКАТА КАТАСТРОФА | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ПОЧИНА И 17-ГОДИШНИЯТ, РАНЕН ПРИ ЗВЕРСКАТА КАТАСТРОФА
Автор: Anonymous да 2009-10-01 @ 23:59 EEST

Може би трябва да се правят тв-предавания или мултимедийни презентации, в които подробно да се представят подобренията в рали-автомобилите и разликата им спрямо серийните автомобили.

На децата някой да им обясни, че не може със серийна кола за 3-4 хил. лева да се прави безопасно рали на необезопасен терен.

ПОЧИНА И 17-ГОДИШНИЯТ, РАНЕН ПРИ ЗВЕРСКАТА КАТАСТРОФА
Автор: Anonymous да 2009-10-02 @ 09:38 EEST

всичко започва с възпитанието в домашна среда.

това момче , бог да го прости , е жертва на самоуверието му дадено в къщи.

то е копирало всичко от родннини и семейство.

това безобразно чувство на ненаказуемост му е втълпена от родители и приятели,

за съжаление края на историята е тъжен , за още по голямо съжаление са пострадали и други семейства.

няма занчение - цигани ,българи, турци .

Дали в Китай би могло да се случи подобна трагедия?

 

ПОЧИНА И 17-ГОДИШНИЯТ, РАНЕН ПРИ ЗВЕРСКАТА КАТАСТРОФА
Автор: Anonymous да 2009-10-04 @ 08:57 EEST
В Китай не може да се стигне до такава катастрофа, тъй като в големите им градове има много интензивно движение и задръствания, регулирани от регулировчици, а в провинцията колите са малко, а пътищата са лоши. Освен това около пътищата има японски бонзай, а не ктолетен китайски орех. :-З

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди