изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 13:18 EET
Учени: спермата може да стане елексир на младостта    
ЛюбопитноИзследователи, работещи в Университета в Грац, открили, че съдържащото се в спермата вещество "спермидин" увеличава продължителността на живота на дрождевите култури, на мухите, на червеите и на мишките. Толкова положително спермидинът влияе и на клетките в кръвта на човека, защитавайки ги от повреди и стимулирайки процеса "клетъчен кан***изъм", преработката и самоочистването на клетката.

Със стареенето на човека този процес се забавя, а концентрацията на спермидин в организма намалява.

Спермидинът, подтиска различни процеси, свързани със стареенето, съкращава количеството на свободните радикали и увеличива продължителността на живота. Обработените със спермидин плодови мушици живеят по-дълго.

В хода на експериментите австрийските учени установили, че спермидинът увеличил продължителността на живота на мушиците с 30%, а на червеите – с 15%.

Изследователите са решени да продължат многообещаващите изследвания, обаче е очевидно, че работата в това направление ще отнеме още много години, пише Telegraph.
/БЛИЦ
 


Сходни връзки

Учени: спермата може да стане елексир на младостта | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Учени: спермата може да стане елексир на младостта
Автор: Anonymous да 2009-10-10 @ 09:07 EEST

Тъй като засега обаче няма точни резултати, а само вестникарски предположения, най-добре е стареенето да се бори със масов спорт и минимизиране на стресовите фактори. :-)))


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди