изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-06 @ 05:07 EEST
1 700 000 ЛЕВА СА ИНВЕСТИЦИИТЕ В МБАЛ    
ЗдравеОфициален старт на експлоатацията на новия спирален компютърен томограф бе даден вчера - в Деня на българския лекар, в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич.


На тържеството присъстваха кметът Детелина Николова и депутатът Ваня Донева, ръководители и представители на  институции и лечебни заведения. Тържествен водосвет отслужи отец Стоян Иванов. Той честити празника на лекарите и допълни: \"Вие лекувате телата на хората, а ние душите им. Така че професиите ни са сходни\".
\"Огромно е удоволствието в Деня на българския лекар да си кажем \"Честито!\" за всичко, което успяхме да направим през годината\", каза в приветствието си изпълнителният директор на МБАЛ д-р Жанина Калинкова. Тя посочи, че инвестициите до момента са 1 700 000 лева. 1 милион лева получи болницата от Министерството на здравеопазването за скенера и 300 000 лева - за Отделението по хемодиализа. Собственият принос на лечебното заведение - за закупуване на апаратура и ремонтни дейности, е в размер на 300 000 лева. Други 100 000 лева са по Програмата за борба с туберкулозата - за обзавеждане на нов сектор в рамките на Микробиологичната лаборатория. Д-р Калинкова посочи и останалите придобивки, освен компютърния томограф, за болницата от началото на годината - изцяло обновено и модернизирано Отделение по хемодиализа, апаратура за разбиване на бъбречни камъни, обновена кислородна станция, приключили ремонти в Отделението но неврология и Отделението по неврохирургия и др. До края на годината ще приключи и ремонтът в Кардиологично отделение, каза още директорът на МБАЛ.
Ръководителят на сектора за компютърна томография д-р Валентин Димитров представи новият спирален скенер. Сред предимствата му са възможността за проследяване на кухи органи, направата на съдови изследвания, по-детайлно изобразяване на стави и гръбначен стълб и др. НДТ
 


Сходни връзки

1 700 000 ЛЕВА СА ИНВЕСТИЦИИТЕ В МБАЛ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
1 700 000 ЛЕВА СА ИНВЕСТИЦИИТЕ В МБАЛ
Автор: Anonymous да 2009-11-26 @ 23:22 EET
много пари има таз калинкова бре.....ами кметката и депутатката какво правят там...

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди