изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 19:32 EEST
15 000 шофьорски книжки годишно се купуват    
НовиниСъществува една силна корупционна среда за купуване на шофьорски книжки. Около 15 000 водачи ежегодно си купуват свидетелства за управление на превозни средства, след това излизат на пътя и стават убийци. Така се „фабрикуват” потенциални убийци, обясни министърът на транспортна Александър Цветков пред БНР, цитиран от "Фокус". Именно затова искаме да променим философията на закона за пътищата, допълни още той, за да отпадне фиктивното обучение на водачите. В момента има много школи в страната, които предлагат силно занижени цени и това не е случайно, смята министърът.


Ще се оборудват всички изпитни зали с технически средства, които да позволяват непрекъснат контрол. Изпити ще се провеждат и на компютър и така няма да се манипулират данните, уточни той. В автомобилите ще има видеокамери, които ще гарантират обективността на провежданите изпити. С тези технически средства ще можем да осъществяваме реален контрол върху курсистите. Предлагаме тези изпитни да отразяват реалната подготовка на водачите, подчерта Цветков.
Спекулира се повишаването на цената на курсовете, смята още той. „Не, тя няма да се увеличи, защото ще изкара на светло разходите, които реално се правят от фирмите. Едно устройство като уеб камера не може да увеличи цената на курсовете, защото техническите решения могат да струват около 500 лв. Да цените, ще се повишат там, където са били нереални и хората не са получували добра услуга”, каза той. Така ще се елиминира субективният фактор. След Нова година мерките ще бъдат факт, ако промените в закона за движение по пътищата се приемат.
Промените в закона предвиждат и нова регламентация на провеждане на годишните прегледи на превозните средства– днес има възможност такива прегледи да се правят без автомобилът да е на място, което е погрешно. За един месец след извънредни проверки над 220 автобуса са били спрени, тъй като не отговарят на нормите за безопасност. В същото време те са минали годишни прегледи. Според министъра с промените ще се персонализира отговорността при техническия преглед, тъй като сега тя е комплексна. dir.bg

5-ма ученици с Голф удариха дърво, 2-ма загинаха

Хванаха автоинструктор с подкуп

РАЗСЛЕДВАТ ИНСТРУКТОРИ ЗА ДАЛАВЕРИ С КНИЖКИ И ДИПЛОМИ

ПИЯН, НЕПРАВОСПОСОБЕН ДОБРИЧЛИЯ УБИ 15-ГОДИШЕН НА СПИРКА ВЪВ ВАРНА

Виновният за автокасапницата карал без книжка

Млад мотоциклетист загина при катастрофа

ПИЯН ШОФЬОР БЛЪСКА МАНТИНЕЛА И БЯГА

15-ГОДИШЕН БЛЪСНА ПЕШЕХОДЕЦ И ИЗБЯГА

Трима мъртви след удар на Голфове и ТИР

ТРИМА ЗАГИНАХА В ТЕЖКА КАТАСТРОФА В КАВАРНЕНСКО

ПИЯНИ ШОФЬОРИ ПРЕДИЗВИКВАТ КАТАСТРОФИ

ПРИ ТЕЖКА КАТАСТРОФА В С. ТОПОЛА ЗАГИНАХА МОМИЧЕ ОТ ДОБРИЧ И МОМЧЕ ОТ КАВАРНА ПО НА 25 ГОДИНИ

 


Сходни връзки

15 000 шофьорски книжки годишно се купуват | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди