изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-06 @ 20:36 EEST
Разкриха лаборатория за синтетични наркотици край София    
Ред и сигурностСофия. Разкриха лаборатория за синтетични наркотици край София, съобщиха от пресцентъра на МВР. Нелегална нарколаборатория за синтетични наркотици бе разкрита при проведени оперативни действия и последвала акция на служители на отдел “Наркотици” на ГДБОП, съвместно с представители на Агенцията за борба с наркотиците (ДЕА) на САЩ.

Операцията е проведена около 19,00 часа вчера, когато антимафиотите атакували къща във Владая, собственост на Д.Т. Там те установили, че домът е бил приспособен за нелегално таблетиране на синтетичния наркотик. Лабораторията била оборудвана с таблетиращи машини, уреди за изсушаване, смесване и голямо количество помощни вещества. По данни на разследващите, амфетаминът се внасял в България, а в нелегалната лаборатория се извършвал последният етап на подготовката му за пазара – смесването и таблетирането. Там са открити над 150 кг от вече готовите таблети амфетамин, опаковани в пакети от по половин и един килограм и разпределени в сакове. Освен хапчетата с логото на каптагон, са открити и много 9-милимитрови патрони, част от които хидрошокови. Според събраните данни, наркотиците са били подготвяни за трафик. По данни на експерти, килограм амфетамин е достатъчен за производството на 6000 дози.
Д.Т. е задържан, образувано е досъдебно производство.
Продължава работата по документирането на случая.

Агенция "Фокус"

 


Сходни връзки

Разкриха лаборатория за синтетични наркотици край София | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди