изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-10 @ 20:40 EEST
Метнаха Кулезич заради Ирена Кръстева и Делян Пеевски    
НовиниВ три вестника се появи отворено писмо до шефовете на Нова телевизия. То е по повод на това, че в предаването „Станция Нова” Люба Кулезич тиражира новината, която оповести afera.bg – че сайтът „Всеки ден” е бил купен от Делян Пеевски.

Ето какво пише в писмото:

 

„ОТВОРЕНО ПИСМО

До Дейвид Чанс, председател на борда на директорите на MTG, и Карл Якоб Андерсен, изпълнителен директор на “Нова телевизия”

 

Уважаеми господа,

В събота, на 7 ноември 2009 г., от ефира на “Нова телевизия” за пореден път прозвучаха откровени лъжи за Нова Българска Медийна Група Холдинг. В предаването “Станция нова” журналистката Люба Кулезич заяви, че нашата медийна група е “заграбила медийния пазар” и е изкупила и сайта “Всеки ден”. Това не отговаря на истината. Журналистическата етика изисква проверка на фактите, преди да бъдат публично оповестени.
Подобни неверни твърдения уронват престижа на “Нова телевизия”. Смятаме за недопустимо от ефира на една национална медия да звучат лъжи, а журналисти като Л. Кулезич да изпълняват мръсни поръчки срещу една независима българска медийна група.
С това писмо изразяваме нашето възмущение и ви приканваме да се разграничите публично от такива недостойни изяви, които нямат нищо общо със свободата на словото и не са в духа на уважение и партньорство между медии в страните членки на Европейския съюз.

От ръководството на
Нова Българска Медийна Група Холдинг”

 

Нова Българска Медийна Група Холдинг е на Ирена Кръстева и Делян Пеевски и притежава един куп медии – вестниците „Експрес”, „Телеграф”, „Политика”, „Меридиан Мач”, телевизиите ВВТ, ТВ7, както и половината от в. „Уикенд”. Последната придобивка на Делян Пеевски е сайтът „Всеки ден”.

Кулезич обяви това, което afera.bg пише от месеци – че в България има медиен монопол, който е плод на творението на Кръстева и син и странно новата власт на Бойко Борисов услужливо се прави, че той не съществува.

От седмица тече страховита атака към журналисти, които устояват позицията си и свободно я изразяват. Всички те, странно защо, са обект на омаскаряване и гавра във в. „Галерия”.

 

Afera.bg

 


Сходни връзки

Метнаха Кулезич заради Ирена Кръстева и Делян Пеевски | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди