изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 19:42 EEST
Уволниха всички 28 директори на службите "Земеделие и гори"    
ЗемеделиеВсички 28 директори на Областни служби "Земеделие и гори" са освободени от длъжност. Това каза Мирослав Найденов, министър на земеделието и храните на парламентарния контрол, съобщи Дневник.

Причина за масовите уволнения са незаконните заменки, нарушения при деклариране земеделски земи, пропуски при изплащане на субсидии и други злоупотреби.

Това не е политически акт, а е на базата на мащабни проверки на областните служби, където досега са били вършени безобразия, e казал министърът. Вчера връчих доклад до главния прокурор Борис Велчев и поисках с писмо до него да сезира Върховния административен съд или по-скоро да поиска тълкуване дали бившите министри на земеделието са имали право да упълномощават своите заместници за такива разпоредителни сделки, допълнил Найденов.

Ако отговорът е, че те са нямали това право, абсолютно всички сделки, подписани от тях, ще бъдат обявени за нищожни, е казал още министърът и добавил, че се надява новите назначени директори да не участват в подобни кражби на държавно имущество./БЛИЦ
 


Сходни връзки

Уволниха всички 28 директори на службите "Земеделие и гори" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди