изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:10 EEST
Пуснаха наркобоса Сако срещу 1000 лева    
Ред и сигурност
Парична гаранция в размер на 1000 лева постанови Софийският районен съд за ромския наркобос Стефан Бонев- Сако, който беше задържан заради заплахи за убийство срещу журналиста Боби Цанков. Прокуратурата поиска налагане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража\", но съдът не уважи мотивите й.


Според обвинението има обоснованото предположение, че Сако е отправил е заплахи срещу Борис Цанков. Наблюдаващият прокурор заяви в съдебна зала, че обвиняемият има престъпни навици и висящи досъдебни производства. Освен това държавният обвинител допълни, че Сако е предлагал пари на Цанков, за да промени показанията си, дадени пред следовател, предаде БГНЕС.
По-рано днес бяха арестувани адвокат и затворник в отпуска, които опитали да подкупят радиоводещия с 2400 лева, като го заплашили да оттегли показанията си. (Виж линка долу)
Защитникът на Стефан Бонев заяви, че не трябва да бъде уважено искането на прокуратурата, защото, според него, Цанков се е движил с бронирана кола, чиито прозорци не могат да се отварят и е невъзможно да е чул заплахата. Журналистът твърди, че Сако го е засякъл с аудито си и му е извикал, че ще го убие.
Адвокатът заяви още, че при налагане на мярката за неотклонение трябва да се приемат реални факти, а не слухове. Защитата заяви, че ако обвинението има данни Сако да е наследник на Таки, то тези данни трябва да бъдат представени пред съда. След ареста на Сако се появи информация, че той се смята за близък на изчезналия в чужбина наркобос Христофорос Аманатидис-Таки. Самият Сако е племенник на прочутия ромски бос Киро Яопенеца.
Защитата посочи още, че Стефан Бонев е задържан два часа след инцидента в дома му и е невъзможно той да е предавал пари на Цанков за промяна на показанията. Адвокатът добави, че срещу клиента му има едно единствено висящо досъдебно производство от 1999 година и справката е манипулирана.
Съдебният състав прецени, че не са налице всички предпоставки за налагане на най-тежката мярка за неотклонение. Съдията коментира, че има обоснованото предположение, че Сако е заплашил Цанков. В същото време обаче той заяви, че са несъстоятелни твърденията на прокуратурата, че Бонев е наследник на Таки, и определи извършеното от него като леко престъпление.
Решението на съда може да бъде обжалвано.
След съдебното заседание наблюдаващият прокурор коментира, че не са само думи твърдението, че Сако е наследник на Таки. Затова имало събрани данни допълни обвинителят. 
Сако се смята за първия наркодилър на кокаин в София и наследник на т.нар. Бригада на Чуковете, които през последните години отвличаха, пребиваха и рязаха ужите на пласьори с дългове в столицата. dir.bg
 


Сходни връзки

Пуснаха наркобоса Сако срещу 1000 лева | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди