изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:57 EEST
НЯМА ПО-ГОЛЯМО ЩАСТИЕ ОТ УСМИХНАТОТО ДЕТСКО ЛИЦЕ - 13-И БЛАГОТВОРИТЕЛЕН БАЛ НА КЛУБ "МАЙЧИНА ГРИЖА"    
Общество На повече от 43 000 лева възлиза събраната сума от благотворителното събитие на годината в Добричка област. Досега Дамски клуб \"Майчина грижа\" в Добрич е събрал на благотворителните си балове около 300 000 лева. Премиерът Бойко Борисов, евродепутатът Антония Първанова, министърът на културата Вежди Рашидов, кметът на Каварна Цонко Цонев подариха за благотворителния търг предмети, които бяха изкупени на високи цени. Министър-председателят лично поздрави клуб \"Майчина грижа\" за дейността им и изпрати за събитието специален поздравителен адрес

 

Добротата, всеотдайността, щедростта и обединяването на много хора около една благородна кауза не са отживелица. За тринадесети път доказателство за това бе благотворителният бал на дамски клуб \"Майчина грижа\", който се проведе в петък вечер в прекрасната и уютна атмосфера на ресторант \"България\", отново в навечерието на Деня на християнското семейство. Прекрасно съвпадение бе фактът, че именно на тази дата - 20 ноември, преди 50 години ООН ратифицира договора за правата на детето. Водени от идеята, че ще помогнат на талантливи деца сираци и полусираци и ще стоплят сърцата им, дамите-добротворки и техните гости за пореден път превърнаха бала в благотворителното събитие на годината. Началото бе поставено под звуците на химна на клуб \"Майчина грижа\", а приветствие към всички отправи неговата председателка Сабина Дукова: \"За мен е огромна чест да ви поздравя от името на всички 30 дами от клуба... За щедростта, за голямата душа, за голямото добро криза няма и не може да има... Онова, което \"Майчина грижа\", благодарение на вас и вашата щедрост, прави вече 13 години, е в името на децата на Добрич и Добруджа\". Всъщност, песента-химн на клуба прозвуча и за една невероятна жена и много добър човек - Сиса Павлова, която преди 13 години обединява дамите за тази прекрасна кауза. За съжаление, тя си отиде от този свят преди 40 дни, но със сигурност и занапред неусетно ще продължи да напътства хората, за които да твориш добро е начин на живот. А Сиса Павлова бе една от тях. И продължава да бъде - в сърцата на всички, които много я обичаха.

Водещ на бала бе популярната от телевизионния екран Радост Драганова. Тя припомни, че за тези 12 години за стипендии на талантливи деца сираци и полусираци клуб \"Майчина грижа\" е раздал повече от 220 000 лева. Гостите бурно аплодираха поднесения поздрав от невероятните малки танцьори от ФТС \"Добруджа\" с главен художествен ръководител Стоян Господинов. Специални честитки и прекрасен букет пък получи една от дамите на клуб \"Майчина грижа\" - Росица Неделчева, която точно на този ден бе рожденичка.

Прочетени бяха поздравителни адреси от хора, които - с думи и дела, изразяват своята съпричастност към благородното начинание. \"Желанието ви да помагате на талантливите деца на България, към които съдбата не е била достатъчно благосклонна, е повече от похвално... С дарението всеки един прави своето малко, човешко добро и дава шанс ощетеният да сбъдне част от мечтите си\" - споделя в своето поздравление премиерът Бойко Борисов, който дари за благотворителния търг свой спортен екип с автограф. \"Това е кауза, която заслужава подкрепа\" - са думите на евродепутата Антония Първанова, която винаги е била ангажирана с благотворителната идея на \"Майчина грижа\". Този път г-жа Първанова дари три картини на младата и талантлива художничка Даниела Тодорова, които бяха разиграни на търг. Творбите са от цикъла \"Слънчеви цивилизации\", който съвсем скоро предстои да бъде показан в Токио. \"Бъдещето на децата зависи от днешните ни усилия да се обединим около една кауза\" - се казва в поздравителния адрес на министъра на културата Вежди Рашидов. Той дари стипендия в размер на 500 лева, а за търга - уникална маска на Бетовен. \"Благодаря ви за огромните сърца в полза на хората\" - се казва в поздравлението от кмета на Добрич Детелина Николова, която дари стипендия в размер на 150 лева. Общата сума на даренията възлиза на 5050 лева. Сред тях са и 1000 лева, дарени от бившата министърка на правосъдието Меглена Тачева. В типичния си свеж стил кметът на Каварна Цонко Цонев, който бе сред гостите на бала, поздрави дамите: \"Желая ви още много празници по 13 години. Дано не ви сполетяват икономическа криза и свински грип\".

Прекрасен бе жестът, който направиха ректорът на Висше училище Международен колеж доц.д-р Тодор Радев и група студенти. Те дариха една пълна и две 50-процентови стипендии за висшето училище, както и една 100-процентова стипендия за Профилираната гимназия по туризъм и предприемачество \"Райко Цончев\". Общата стойност възлиза на 13 000 лева, а смисълът - че най-добрата инвестиция в бъдещето е именно образованието.

Космическият глас Валя Балканска пя специално за гостите на клуб \"Майчина грижа\" и накара, като че ли, и стените да треперят от недостижимия й талант. За доброто настроение на всички - както и за това дансингът да бъде пълен, се погрижи и Тони Димитрова, която е стара приятелка на дамите-добротворки. Не по-малко аплодирани бяха и музикантите от оркестър \"Бисери\", които веселиха гостите до късните часове на нощта.

Както винаги, кулминацията бе благотворителният търг, в който отново бяха разиграни оригинални и ценни предмети. За 2000 лева бе купена маската на Бетовен, дарена от министър Вежди Рашидов. Неин притежател стана бизнесменът Илия Джендов. Гостите проявиха щедрост, като в някои от случаите и след оспорвана надпревара, бяха откупени още картина \"Пейзаж от Белия град\" от балчишкия художник Димитър Костов /дарена от община Балчик/ и три картини на художничката Даниела Димитрова. По традиция, кметът на Каварна Цонко Цонев дари плакат с автограф за търга. Този път той бе на \"Апокалиптика\" и бе откупен за сумата от 800 лева. Продадени бяха и две снимки с автограф на американския актьор Самюъл Джаксън, дарени от младежкия голф клуб \"Виктор\" в Добрич. Най-дългоочакваният обект на благотворителния търг всъщност бе спортен екип, дарен от премиера Бойко Борисов и с негов личен автограф. Срещу сумата от 1400 лева той стана притежание на бизнесмена Илия Джендов.

Разбира се, не мина и без забавната томбола, най-голямата печалба в която бе уикенд за двама в Истанбул, осигурен от туристическа агенция \"Златка М\". Освен това, за своите приятели и съмишленици дамите бяха предвидили интересни и закачливи подаръчета.

По традиция, клуб \"Майчина грижа\" всяка година връчва и своя плакет за дарителство. Този път с него бяха удостоени семейство Живка и Павлин Тодорови, които - по думите на председателката Сабина Дукова, вече 13 години правят така, че на дамите и техните гости да им е всеки път все по-хубаво в навечерието на Деня на християнското семейство.

Така премина 13-ият поред благотворителен бал на дамски клуб \"Майчина грижа\". Събраната сума възлиза на 43 610 лева. А изводът е само един - най-голямото удовлетворение и най-голямото щастие за всички ще бъдат грейналите и усмихнати очи на децата, на които тези стотици добри хора подават ръка. НДТ

 

Снимки Виржиния ГЕОРГИЕВА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Сходни връзки

НЯМА ПО-ГОЛЯМО ЩАСТИЕ ОТ УСМИХНАТОТО ДЕТСКО ЛИЦЕ - 13-И БЛАГОТВОРИТЕЛЕН БАЛ НА КЛУБ "МАЙЧИНА ГРИЖА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди