изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:57 EEST
Вдовицата Нанка Колева: Никола Филчев стои зад убийството на мъжа ми!    
НовиниБлизо 7 г. след убийството на висшия прокурор Николай Колев България бе осъдена в Страсбург за това, че не е разследвала уликите за съучастие в престъплението на тогавашния главпрокурор Никола Филчев. Българските власти не са проверили всички версии за покушението. Следствието не е водено независимо и обективно, за да се отдели истината от безпочвените обвинения. При начина, по който е структурирана прокуратурата, на практика това не е било възможно, се казва в мотивите на Европейския съд, обявени в края на миналата седмица. Решението по делото “Колеви срещу България” е подписано от 7 съдии от Дания, Германия, Чехия, Естония, Лихтенщайн, Монако и България.

Делото бе заведено от двете деца и вдовицата на убития - прокурорката Нанка Колева. Те трябва да получат 30 000 евро обезщетение от държавата, потвърди адвокатът им Йонко Грозев.

Николай Колев бе застрелян на 29 декември 2002 г. в София близо до дома си. Преди разстрела му срещу него имаше множество заведени дела и той дори бе арестуван показно, като в колата му беше открит наркотик. Колев обясни, че е подхвърлен, за да му повдигнат тежко обвинение.


- Г-жо Колева, защо мислите, че Никола Филчев е в основата на убийството на вашия съпруг?

- Питала съм мъжа ми за семейните му проблеми и той казваше: \"Жена, не ти трябва да знаеш всички мръсотии.\" Но аз работя в прокуратурата и няма как да не съм информирана за това-онова.

Така стана и с Николай Джамбов, прокурорът, който се самоуби.

Заплашиха мъжа ми, че няма да спрат да го съдят и ще свърши като Джамбов. След като не успяха така да го разсипят, въпреки заведените над 10 дела срещу него, те го убиха.

- Кои те?

- Хората на Филчев. На 19 декември беше рожденият ден на мъжа ми, на 28 декември го убиха. Откровено казано, зад убийството стои бившият главен прокурор Никола Филчев.  Знам, че Филчев е поръчал да убият и Васил Миков, апелативния прокурор на Варна. Е, мъжът ми казва по този повод: \"Как ще го убием този човек, той има две деца?\" И щом не изпълнява каквото му е поръчано и се противопоставя на това... виждате как свършва.

- Защо му е на Филчев да поръчва убийството на варненския прокурор?

- Виждал е някакъв враг в негово лице. Той беше един от предложените за поста главен прокурор, когато избраха Филчев. И искам да се знае, че

Филчев три пъти се гаври с паметта на мъжа ми,

като урежда да се сваля траурният креп и некрологът от вратата на апартамента ни. За последно го направи на рождения ден на мъжа ми. На 19 декември сутринта съм в отпуска за Коледа и Нова година, защото на този ден си идват дъщеря ми и сина ми. Денят, в който си идват децата ми, крепът е свален отново и некрологът откачен. Тогава първо се обадих в МВР и им се навиках, как може убийци да се разхождат на свобода.

Защото това са убийци. Поисках тогава номера на телефона на Филчев и му се обадих аз. Той много бързо и ясно попита кой го търси. Познах гласа и му казах: “Кольо, аз съм бе! Защо пращаш хора да ми смъкват крепа от вратата?”. Тогава той каза: ”Филчев го няма”. Аз се страхувам за живота на децата и семейството си. Няма по-очевадно убийство от това. Вече седем години нищо не се изясни.

Блиц на Алекс РОКАНОВА

Страсбург: Филчев е възпрепятствал разследването на убийство

Шизофреник ли е Никола Филчев?

Обвиниха убит прокурор за смъртта на ямболската адвокатка

Никола Филчев е физическият убиец на ямболската адвокатка Надежда Георгиева, според Пламен Симов

 


Сходни връзки

Вдовицата Нанка Колева: Никола Филчев стои зад убийството на мъжа ми! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди