изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-05 @ 04:12 EEST
Борисов: Който си създава деца, да си ги гледа!    
Новини
Правилото е, който си създава деца да си ги гледа, а не държавата да му ги гледа. Това каза премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос, свързан с дома в Крумовград, където взрив на мина уби три деца. В този дом всъщност повечето деца си имат родители, предаде “Фокус”.


Ролята на държавата е да подпомага, ако са в такава социална позиция, че не могат с малко да не им достига да ги гледат. Но не може да създадеш дете и да чакаш някой да ти го гледа. Така че - съжалявам за случилото се, пратили сме министъра там, задържани са хора, надявам се да ми предложат концепция, която да отговаря на съвсем нормални европейски условия, каза още премиерът. Той допълни, че за три месеца не може да създаде на всички хора условия, в които да се чувстват добре.

Години наред на хората им беше обяснявано, че държавата е длъжна и тя ще се погрижи за техните деца и за съжаление има не малко семейства, които приемат отглеждането на децата в институция като норма. Този манталитет трябва да се променя. Така пък коментира трагедията в Крумовград заместник-министърът на труда и социалната политика Валентина Симеонова. Тя очаква след промените в Семейния кодекс, ако родителите не заявят желание да си вземат децата в рамките на шест месеца, децата да бъдат включени в регистрите за осиновяване.

„Не можем да позволим да продължи тази практика - децата да карат цялото си детство, пребивавайки от институция в институция”, заяви Симеонова.

Министърът на отбраната Николай Младенов пък съобщи, че текат засилени проверки във военните складове за начина, по който се съхраняват боеприпасите. "Недопустимо е в дом за деца да има цял арсенал боеприпаси", каза министърът. Той заяви, че отношението към съхраняването на старите боеприпаси е безхаберно, още повече, че поделението в Крумовград, откъдето се предполага, че са взети боеприпасите, е закрито още преди 10 години.

Междувременно прокуратурата повдигна обвинение за убийство по непредпазливост срещу 4-ма от задържаните за смъртта на трите деца.

dir.bg

 


Сходни връзки

Борисов: Който си създава деца, да си ги гледа! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди