изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-06 @ 18:34 EEST
ТРИМА НОВИ СВИДЕТЕЛИ ПО ДЕЛО СРЕЩУ КОНТРОЛЬОР НА ПЪТНИ ТАКСИ    
Ред и сигурностПетима свидетели по наказателното дело срещу 39-годишния Христо И. П. от Каварна изслуша в петък Окръжният съд в Добрич.

Той е обвиняем за това, че в периода 2 юни - 31 август 2006 г., при условията на продължавано престъпление, в качеството си на длъжностно лице - контрольор към Управление „Пътни такси и разрешителни”, на пункта на това ведомство на ГКПП - Дуранкулак, системно е нарушавал и не е изпълнявал служебните си задължения по събиране на винетни такси за ползване на пътната републиканска инфраструктура. Според обвинителния акт, той не е таксувал 2288 броя влизащи в страната чуждестранни леки и товарни автомобили, с цел да причини вреда на бюджета на Националната агенция „Пътна инфраструктура”, от което са настъпили значителни вредни последици в размер на 20 778,73 лв.

Съдът повторно поиска от Агенция „Пътна инфраструктура” трудовото досие на подсъдимия и други документи, свързани с дейността му на граничен контрольор. Агенцията трябва да предостави информация, по чие разпореждане е поставена бариера към кабинката за събиране на пътни такси и как е поддържана тя. Съдът поиска сведения от ГКПП - Дуранкулак за опити на лица и автомобили да влязат в България, без да спазят установения ред.

Процесът ще продължи на 4 февруари 2010 г., когато са призовани за разпит нови трима свидетели, работили като гранични полицаи на граничния пункт в периода на престъплението. НДТ  

 

 

 


Сходни връзки

ТРИМА НОВИ СВИДЕТЕЛИ ПО ДЕЛО СРЕЩУ КОНТРОЛЬОР НА ПЪТНИ ТАКСИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди