изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-05 @ 23:59 EEST
15 куршума от упор в телата на журналиста и придружителите му    
Новини Стрелбата е станала от упор с деветмилиметров пистолет. Убйците са били двама или трима и са причакали журналиста във входа на блока, каза градският прокурор на София Николай Кокинов. Около 15 гилзи са намерени на мястото на убийството. Придружителите на Цанков са били ранени. Предполага се, че радиожурналистът е отивал при адвокат Лъчезар Таков, който е защитник и на Златомир Иванов Баретата, както и на Красимир и Николай Маринови – Маргините. Според една от версиите е, че придружителите на Цанков са били негови охранители. След покушението те са били откарани във ВМА. Оттам казаха, че няма опасност за живота им.


В продължение на почти пет часа и половина тялото на жертвата остана на местопрестъплението. В късния следобед паяк пристигна да вдигне колата на Цанков. От балконите на сграда любопитни граждани наблюдаваха действията на разследващите. Жълтите ограничителни ленти и слуховете за убийството събраха огромна тълпа около мястото. Сред зъзнещите от студ разследващи и полицаи се щураха любопитни. В периметъра на разследването попадна и намиращата се в съседство банка, където полицията явно търсеше записи от охранителните камери, които вероятно са заснели нападателите на Цанков.

Ноември месец миналата година Цанков беше заплашен с убийство от на Стефан Бонев-Сако, който се смята за наследник на наркобоса Христофорос Аманатидис-Таки. Тогава убитият потърси помощ от полицията и Сако беше задържан. След това съдът го пусна срещу гаранция от 6000 лв.

Над 1000 души са измамени от радиоводещия

Над 1000 души са били измамени през последните години от скандалния радиоводещ Боби Цанков. Чрез различни радио и тв предавания той мамеше хората, като предлагаше реклама и се хвалеше, че има билбордове. Така прибираше от 3000 до 17 000 лв. на всеки, който искаше да прави бизнес с него. Името на Цанков нашумя след ареста му на 24 юни 2003 г. Бизнес дамата Ваня Червенкова сигнализира в прокуратурата, че е измамена от него, след като му дала 50 000 лева срещу обещание за реклама. Цанков беше закопчан и по-късно освободен срещу гаранция от 25 000 лв. След няколко години по съдебните зали Червенкова успя да го осъди.

В средата на ноември 2003 г. бомба гръмна на перваза на прозореца на дома, в който живеят родителите на Цанков в центъра на столицата. Тогава той не пострада, но по непотвърдена информация атентатът е бил насочен срещу Антон Милтенов-Клюна, с когото Цанков имаше общ бизнес.

През февруари 2006 г. столичната дирекция на полицията дори призова гражданите, които са били сред измамени от радиоводещия да се обадят в МВР. Същия ден Цанков беше задържан заради други обвинения за измами. Повечето от делата бяха спечелени от Цанков.

Ваня Червенкова: Простила съм му

Съобщиха ми, разбрах и наистина много съжалявам и съм много разстроена, защото знаете, че аз самата съм била жертва на подобно престъпление и смятам, че нито един човек не заслужава подобен край независимо какво е сторил в живота, независимо в чии интереси е навлязъл. Това каза за Дарик радио бизнесдамата Ваня Червенкова, която години наред съди Цанков за измами. Червенкова беше простреляна в разгара на делата срещу радиоводещия. Простила съм му, призна бизнесдамата. Тя обаче продължава да мисли, че Цанков има нещо общо с покушението над нея. Боби не ми е платил огромна сума пари, на която го осъдих, допълни Червенкова.

Венета Райкова говорила с убития час преди разстрела

Малко след 11 ч днес говорих с Боби по фейсбук. Той беше много спокоен и говорихме дълго. Това разказа тв водещата на "Горещо" Венета Райкова, която се оказа един от последните хора, говорили с убития преди разстрела. Предмет на техните разговори от понеделник вечерта, когато се чули по телефона, било следващото гостуване на Цанков в предаването, което било предвидено да се записва в събота. Трябваше да ми разкаже за убийствата на Жоро Илиев, Клюна, Самоковеца и атентата срещу войниците на Околовръстното шосе, каза още тв водещата. По думите й Цанков бил спокоен и весел и по нищо не личало, че има притеснения за живота си. Не е споделял и за заплахи след инцидента, когато го гониха, спомни си още Райкова. В събота изданието на "Горещо" ще бъде посветено на радиоводещия. Ще бъдат излъчени неизлъчвани кадри от интервютата му с Райкова.

В предаването Цанков заяви, че в България няма мафия, а хора, които изскачат отнякъде, набират скорост, след това някой ги гръмва и те приключват. "Когато има мафия, има ред!", убеден беше водещият. Покрай общия си бизнес с Антон Милтенов-Клюна той се запознава с хора като Димитър Вучев-Демби, Христо Вартаняб-Исуса, Косьо Самоковеца, с Христо Ковачки, който по онова време е в топли отношения със Самоковеца. "Клюна беше изключително стиснат. Демби е от хората, които са иронично-нагло-зли хора. Демби има мръсна душа. Косьо беше изключително ларж”, разказваше Боби Цанков пред Венета Райкова.

Хроникьорът на мафията Георги Стоев също убит от упор

Малко след 12,30 ч на 7 април 2008 година близо до столичния х-л "Плиска" беше застрелян писателят Георги Стоев. Той беше известен като главния информатор на покойния Христо Калчев и беше сочен за негов наследник. Автор е на поредицата "БГ Кръстникът": "Истинската история на Маджо", "Маргина, Бойко и другите" и "Любен Гоцев - истинският Кръстник". Издал е и три книги за някогашната силова групировка СИК и две - за ВИС. Стоев почина няколко часа след покушението в болницата.

15 дни преди разстрела той участва в предаването по Би Ти Ви "Сеизмограф", където казва, че вече се е "прежалил" и е решил да говори истината. Приживе Стоев твърдеше, че и ВИС, и СИК са били създадени след 10 ноември 1989 г. от Държавна сигурност по заповед на тогавашното ръководство на БКП (днешната БСП) и лично на Андрей Луканов. И досега за убийството му няма арестувани.

"Уикенд" спира публикациите за подземния свят

Вестник „Уикенд“ повече няма да публикува подобни разследвания, свързани с подземния свят, заяви пред БГНЕС главният редактор на изданието Мартин Радославов. В последния брой на вестника Боби Цанков публикува част от новата си книга. Това е и последната му изява в публичното пространство преди смъртта му. "Просто не мога да си позволя вече да платя такава цена", допълни Радославов. Това е вторият автор, който вестникът губи, след като беше убит и Георги Стоев. Радославов коментира, че е възможно зад стрелбата срещу Цанков да стои Стефан Бонев-Сако. Според него обаче е възможно и врагове на Сако умишлено да са му скроили постановка, за да го натопят. Той обясни, че след инцидента със Сако не е имало други заплахи към Боби Цанков. Видяхме се последно преди Нова година, разказа главният редактор. Той си спомни, че в последно време Цанков се е движел с охрана и брониран автомобил.

http://www.novinar.net

 


Сходни връзки

15 куршума от упор в телата на журналиста и придружителите му | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди