изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-03 @ 10:42 EEST
Данчо Релето издал Наглите за 2 разстрела    
Новини Автокрадецът Даниел Димитров-Данчо Релето е човекът от бандата на Наглите, който е издал аверите си за убийства на Юлиян Лефтеров-Кунгфуто и Иван Петров-Сапата и е показал къде са заровени труповете.Това научи "24 часа" от два независими източника. От прокуратурата и МВР нито потвърдиха, нито отрекоха тази информация. Вчера Димитров бе доведен за трети път в Плана планина, за да покаже къде точно е гробът на Сапата, видя екип на вестника. Известният столичен автокрадец Релето разказал още при разпитите, че Лефтеров е бил закаран жив до лобното си място недалече от вилна зона над софийското с. Плана.


Там Наглите изкопали гроба му, бутнали го жив в дупката, а после го гръмнали от упор с два куршума в главата, разкриха разследващи.

При изваждането на трупа му на сантиметри от него била открита и гилза. Два куршума 22 калибър, изстреляни в лявото слепоочие на Юлиян, са сложили край на живота му. Секунди преди да издъхне, той гледал екзекутора си с лепенка на уста.

Следи от тиксо на устата и удари по тялото сочат, че жертвата е била измъчвана.
Разложението на трупа пък показвало, че смъртта е настъпила преди около година. Това съвпада с изчезването на Лефтеров на 9 януари миналата година, когато бе отвлечен пред дома си в столичния кв. "Лозенец".

Мъжът не може категорично да бъде идентифициран, поради напредналия стадий на разложение, твърдят запознати. Дали тялото е на Лефтеров, ще установи заключението на ДНК експертизата, която ще бъде готова до месец.

Хумусният състав на почвата, където бил заровен мъжът обаче, съхранил до голяма степен част от кожата му. Така разследващите се натъкнали на добре запазена огромна татуировка на една от ръцете, което ще улесни разпознаването.

Експерти вече изследват дрехите на трупа в института по криминалистика. Следите по тях могат да разкрият още подробности около убийството.

На три километра от гроба на Кунгфуто на огромна поляна над пътя Наглите закопали и авера си Иван Петров Пайнавелов.

След близо 24 часа ровене на периметър от повече от 50 метра вчера малко преди 14 часа полицаи успяха да изровят и тялото на Сапата. Вчера експерти от четири различни дирекции на вътрешното министерство бяха на предполагаемото лобно място на автокрадеца още рано сутринта. Освен копаенето с багер и фадрома униформени помагаха в издирването като забучваха в земята дълги метални пръчки ипроверяваха после дали не миришат на мърша.

След като до 11,30 часа багерът не успя да попадне на следи от трупа на Сапата, служители на МВР поискаха отново на мястото да бъде доведен Данчо Релето.

Арестуваният автокрадец бе докаран от Националната следствена служба малко преди 13 ч с маска на лицето и белезници на ръцете. Той се качи на поляната само за няколко минути, показа на полицаите отново къде си спомня, че са заровили трупа на Иван Петров, и бе върнат зад решетките. Веднага след това багерът с нови сили започна да изкопава пръст на посоченото място. Точно час по-късно монотонното боботене на изкопната машина бе прекъснато от няколко силни викове отстрани:

"Спри! Спри! Показа се!", изкрещяха няколко от експертите. Минути след това полицаите видели и първите останки от трупа на Пайнавелов. Тялото било много разложено и вероятно за да се потвърди самоличността му категорично, ще се чакат резултати от ДНК експертиза, обясниха експерти.

На пустото място след с. Железница лично наблюдаваха издирването и изваждането на втория труп главният секретар на МВР Калин Георгиев, зам. градският прокурор Роман Василев, шефът на СДВР Вальо Йорданов и заместникът му Стоян Велчев.
Вътрешният министър Цветан Цветанов също пристигна в Плана планина, за да се убеди, че доказателствата за убийствата, извършени от бандата на Наглите, са железни.

"Не пожелавам на никого да види това, което ние видяхме, след като беше разкопана повърхността на земята. Това е още едно доказателство, че Наглите е нагла и добре организирана престъпна група, която, освен да отвлича, е извършила и две убийства. Разследването продължава. Но смятам, че това, което е трябвало да покаже държавата през последните години, не го е направила", зааяви на мястото Цветанов. Роман Василев пък уточни, че има много доказателства и че държавата може да победи мафията, стига да поиска.

Докато цял следобед експерти изваждаха внимателно останките от Сапата, техни колеги проверяваха с металотърсач дали край лобните места на двамата убити няма заровени оръжия или пари на Наглите, взети от откупи. Сред местните хора дори имаше слух, че се търси и трети труп, но тази информация не бе потвърдена. Овчарка, която пасе овцете си край тайния гроб на Кунгфуто, разказа, че там често минавали скъпи джипове, но не помни лицата на шофьорите.

Все още разследващите изясняват дали Юлиян Лефтеров първоначално е бил помощник на похитителите, а после е станал тяхна жертва. Запознати твърдят, че част от Наглите познавали от дълги години Юлиян и са го набелязали, защото знаели, че чичо е много богат и може да плати голям откуп. Както вчера "24 часа" ви съобщи, за свободата на Кунгфуто са поискани 1 млн. лева откуп, но роднини отказали да ги платят.

БЛАГА ГЕОРГИЕВА, СИЛВИЯ ГУРМЕВА
 


Сходни връзки

Данчо Релето издал Наглите за 2 разстрела | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Данчо Релето издал Наглите за 2 разстрела
Автор: Anonymous да 2010-03-18 @ 21:18 EET
ами кво стана с нашия  ДАНЧО  той кога  ще издаде   приятелчетата  си !

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди