изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 00:20 EEST
Цанков щял да пропее на 13 януари    
Новини Разстреляният радиоводещ Боби Цанков е щял да свидетелства на фаталния 13 януари срещу братята Красимир и Николай Маринови - Маргените. Това обяви вчера прокурор Аксиния Матосян, която поиска от съда най-тежката мярка за неотклонение - постоянен арест на Красимир Маринов. Той е обвинен, че в комбина с брат си Николай Маринов е поръчал екзекуцията на Цанков.

 Очакваше се Николай, който се издирва, да се предаде късно снощи или днес.
Показният разстрел на Цанков стана преди дни в центъра на София. На 13 януари пък е поредното заседание по делото срещу Маринови по обвинение в подготовката на убийствата на ген. Любен Гоцев, бизнесмена Никола Дамянов и Иван Тодоров - Доктора.
72-часовият арест, наложен с прокурорско постановлeние на Маринов, изтече вчера след обяд. Делото за мярката за неотклонение започна точно в 14 ч. Малко преди това четирима гардове доведоха Големия Марген в Съдебната палата. След като съдия Николай Младенов влезе в зала номер 6, адвокатът на Маринов - Трендафил Трендафилов, поиска час и половина, за да се запознае с доказателствата по делото. \"Нямах възможност изобщо да прочета материалите, не зная какво е обвинението, дори не знам какъв е обемът на това дело. Клиентът ми също не е запознат, каза адвокат Трендафилов.
След като процесът започна, стана ясно, че обвинението разполага с трима основни свидетели - Иво Илчев, Валентин Далев и тв водещата Венета Райкова. Илчев дал показания, според които Боби Цанков му споделил, че се страхува за живота си и е преследван от братята Маргени. Според Илчев Цанков искал да даде пресконференция, на която да оповести публично разкрития за съпричастността на Маргените към някои от извършените през последните години убийства. Радиоводещият споделял, че се страхува за живота си, очаквал неприятности, включително и опит за убийство. Водещата на \"Горещо\" Венета Райкова пък повторила, че на 13 януари Цанков щял да участва в нейното предаване и да разкрие тайни на мафията. Той имал намерение да оповести подробности около убийствата на Георги Илиев и Поли Пантев и изчезването на Мето Илиенски. Райкова получила анонимен sms със заплахи за живота на Цанков, ако се излъчи предаването.
Според прокурорите срещу Маринов има три досъдебни производства. Едното от тях (за притежание на оръжие) много отдавна е приключило, контрира ги адвокат Трендафилов. И допълни: \"Ако обвинителите си бяха направили труда да вдигнат телефона и да попитат колегите си от Районна прокуратура, щяха да знаят.\" По другото обвинение - за пране на пари, Маринов не е привлечен като обвиняем, каза още Трендафилов. И добави: \"Рискуваме днешното заседание да се превърне в тв предаване, в което двете страни си разменят слухове.\"
Красимир Маринов обясни пред съда, че е безработен. \"Не искам да бъда задържан. Не знам на каква база ме обвиняват, на слухове ли\", попита той.
Съдия Николай Младенов обаче остави Маргена в ареста. Според магистратите, ако бъде освободен, Маринов може да се укрие или да извърши друго престъпление.
Арестът му може да бъде обжалват пред Софийския апелативен съд в 7-дневен срок.
Таня Маринова

http://paper.standartnews.com

БОБИ ЦАНКОВ БЕШЕ ЗАСТРЕЛЯН В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ ДО ЦЪРКВАТА \"СВЕТА НЕДЕЛЯ\" - ВСИЧКО ПО СЛУЧАЯ

 


Сходни връзки

Цанков щял да пропее на 13 януари | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.25 секунди