изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-03 @ 02:42 EEST
В ДОБРИЧ СЕ УЧРЕДИ БЪЛГАРСКА МАЖОРЕТНА АСОЦИАЦИЯ    
НовиниБългарска мажоретна асоциация е учредена на 7 януари в Добрич, съобщиха организаторите на международния фестивал \"Златен помпон\". В учредителното събрание са участвали ръководители на мажоретни състави от страната и физически лица. Сред учредителите са мажоретен състав \"Динамика\" при ОДК - Пловдив, и МС \"Каприз\" при ОДК в Тервел /дългогодишни участници и носители на награди на фестивала \"Златен помпон\" Албена-Добрич/, сдружение \"За децата на Добрич\" /негов организатор/ и др.

Молба за членство са подали ръководителите на мажоретни състави от Карнобат, Пазарджик, Разград и Елин Пелин.
Основна цел на Българската мажоретна асоциация /БМА/ е да изгражда, утвърждава и развива мажоретната дейност в България като създава условия за организиране на различни мероприятия и форуми - семинари, курсове, квалификации, фестивали и конкурси.Чрез членството си в Международната мажоретна асоциация БМА ще даде възможност на най-добрите български състави да участват в европейски и световни шампионати и фестивали.
Това е първото сдружение на юридически и физически лица, работещи в областта на мажоретната дейност в България. За членове на УС на БМА са избрани инициаторите и  организаторите на фестивала \"Златен помпон\", към които е отправена и покана за членство в Международната мажоретна асоциация (IMA). Това са Надя Добрева, Виолета Белчева и Русалия Петрова. В IMA членуват още Черна Гора, Хърватска, Полша, Унгария, Чехия, Русия и Украйна.
 


Сходни връзки

В ДОБРИЧ СЕ УЧРЕДИ БЪЛГАРСКА МАЖОРЕТНА АСОЦИАЦИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди