изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-04 @ 08:43 EEST
Осман Октай: Гюнай Сефер е човекът на Сокола за стрелба и осакатяване    
Интервюта След реанимирането на питанката около самоубийството на Ахмед Емин се размириса на Октопод и на Алексей Петров... Някогашният втори човек в ДПС - Осман Октай, обаче продължава да държи на мнението си, че Емин е убит.

- Г-н Октай, преди да аргументирате тезата си, нека изясним няколко простички въпроса – кой е Ахмед Емин, кой има интерес от смъртта му и от реанимирането на трагедията днес? Все пак всичко тръгна от изявленията на премиера в Габрово, което породи куп спекулации, че ГЕРБ и ДПС се самообслужват и т.н.

- Преди това ще ви кажа, че убийството на Ахмед Емин е едно от двете най-знакови убийства на прехода заедно с това на Луканов. Защо? Защото след убийството на Луканов последваха драматични събития в БСП, а второто беше извършено в сараите на арогантния мандатоносител Доган при втория му мандат на власт. Бойко Борисов нямаше как да не реанимира случая, защото за това отдавна го натискат от Брюксел. Убийството на Емин съвпадна с осветяването на оперативното дело за проследяване на корупционните схеми около ДПС и Доган, наречено “Лиани”, започнато, между другото, от ген. Ваньо Танов.

- Кой е Ахмед Емин?

- От 2001 г. Емин зае ключова позиция в обкръжението на Доган. Той беше от тези 2 500 функционери, които бяха изхвърлени от ДПС, един от тези, които бяха нарочени за привърженици на Октай. Към момента Емин се беше оженил в София, беше безработен и беше реанимиран по мое предложение в структурите на ДПС. Тогава предложих да се създаде фонд “Избори”, за да няма съмнения за корупция около финансирането на изборите. Регистрирахме го в съда. Управляваха го Хасан Адемов, Мустафа Карадаи и Ахмед Емин. Първите двама станаха депутати и Емин остана да представлява фонда в София. Оттогава всъщност започна неговата близост с Доган. Обикаляха заедно офисите на групировки и т.н. за набиране на средства уж от името на фонда.
Постепенно Доган на практика го вербува, оттегли се и го остави да го представя в бизнесконтактите му, за да има бушон. Когато Доган стана ключ в управлението на Симеон, Емин беше вече неговият контактьор с всички министерства, парламентарни комисии и т.н., а Доган си седеше в сараите и чрез него разпореждаше всички задачи и услуги, включително на най-високо ниво.
Всичко тръгва от разработката “Лиани”, започната още при Ваньо Танов като шеф на ГДБОП и продължена от новосъздадената агенция ДАНС.
Питайте Ваньо Танов, той много говори за тази разработка. Тя започва при него. Покрай разработката “Лиани” и Емин като главно действащо лице, е прихванат и Доган, засечен да разпорежда на министри и т.н. Това продължава с месеци. Мандатоносителят Доган става арогантен, започва да управлява управляващите, както той сам се изразява, и вероятно тогава Ахмед Емин е бил притиснат с разобличителни документи от досието на “Лиани”.

- И след като шпионира ДПС и Доган, накрая се стига до поставената му задача да убие лидера, както предполага зам.- лидерът Камен Костадинов?

- Познавам отдавна Ахмед Емин и семейството му. Имам и собствена информация. Знам, че до последния момент е бил лоялен към Доган. Друг е въпросът дали одобрявам това му поведение, но съм убеден, че
той не е човекът, който ще приеме задачата да убие Доган.  Службите са го притискали за повече информация за разобличаване на Доган и неговото обкръжение, корупционните схеми и т. н. Мога да допусна, че за да спаси семейството си с три деца, се е съгласил някак уклончиво да сътрудничи донякъде, но го познавам много добре и в никакъв случай не допускам, че е човек, способен да стигне до убийство.
Разполагам със собствена информация от самото начало. Първо, той е бил следен през цялото време. Второ, там в сараите има обслужващ персонал на хотела и ако извадим днес списъка на всички – от икономите до разните управители, ще видим, че голяма част от тях са бивши офицери от службите.
Аз даже ги знам поименно, но не е моя работа да ги коментирам. Доган има охрана от НСО. Отделно лична охрана – хора, които оттогава до ден днешен са в нелегалност. Мога дори да ви покажа снимка, на която сред охраната е човек от службите, но Доган отдавна го разкара и това няма отношение към разговора. И как така никой нищо не е видял, нищо не е чул, никакви камери не е имало...Всичко това говори за покриване на случая.

- Всъщност, кой е намерил самоубилият се Емин? Официално името не се съобщава, но се говори за един човек, от който единствено са взети парафинови натривки за барутни частици, а съответните органи са намерили труп, положен на кушетка и т.н.


- Ами! Не знам какво сте чели или чули, но “истинската” версия за пред органите е, че след като Емин изчезнал от кафето, където чакал да го приеме Доган, лидерът на ДПС и охраната му тръгнали да го търсят из сараите... И го намерили след няколко часа търсене долу, на четвърто ниво, при баните и сауните!? И съобщили са смъртта му след още два-три часа!? Как ви се струва това? Ще ви кажа още нещо. В сараите на Доган постоянно е живеел и Гюнай Сефер и никой не казва дали при “самоубийството” на Емин е бил там.

- Какво значение има това?

- Сефер, по прякор Куби, е човек, който е стрелял, осакатявал, около него има убийство, лежал е в затвора,
за разлика от Емин знае как се борави с оръжие. Разбирате ли какво искам да кажа?

- Искате да кажете, че Гюнай Сефер, щом е с криминално минало, също би могъл да бъде шантажиран и вербуван от службите, способен е на ...да свърши много неща?

- Абсолютно. Аз никога не съм казвал кой е убиецът на Ахмед Емин, но винаги съм твърдял, че е вътрешен човек. Всъщност ДПС само формално е партия, иначе е като силова групировка, като СИК и ВИС. Около Доган винаги е имало трупове. Около него станаха знаковите убийства на Илия Павлов и Фатик. Из регионите, контролирани от Доган, е пълно с трупове и прикрити убийства, свързани с неговите местни функционери, много от тях с криминално минало. Гюнай Тахир и бившият началник кабинет на Доган Мехмед Тефик бяха отровени и т.н. Изобщо във вилаетите на Доган българските закони не важат и до днес.

Едно интервю на Славей Костадинов 

http://www.blitz.bg

Октай: Убиецът на Емин е в охраната на Доган

Осман Октай: Никой не направи усилие да разбере ДПС

Осман Октай: ЕС е спуснал списък с 500 души за “отстрелване”! Доган готви бунтове!

Вуйчото на Айсехел Руфи: Получени са 100 000 евро за ликвидацията на Ахмед Доган!

Прокуратурата спря разследването за смъртта на Ахмед Емин

 


Сходни връзки

Осман Октай: Гюнай Сефер е човекът на Сокола за стрелба и осакатяване | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди