изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 06:23 EEST
БСП се обяви против увеличаването на здравната вноска    
Политика

БСП излезе с декларация в подкрепа на протестите на личните лекари. От левицата се обявяват против увеличението на здравната вноска с 2% тъй като това ще натовари хората, се казва още в документа. БСП настоява от резерва на здравната каса да бъдат отблокирани 450 млн. лева, които да отидат в бюджета на касата. Представители на партията се срещнаха с председателя на парламента Цецка Цачева, за да й предадат декларацията.



„Един нормален човек не го интересува толкова какви са отношенията в правителството, или между правителството и президента, колкото го интересува ще има ли пари за здравеопазването\", коментира лидерът на БСП Сергей Станишев и допълни, че е задължение на държавата да осигури здравна грижа на хората.

„Абсолютно не приемаме тази идея на премиера, който казва - ще деблокираме 350 млн. лв., но ще ги съберем с другата ръка от хората с още 2% увеличаване на здравната вноска\", каза той. От БСП категорично се обявиха против отблокирането на средства от резерва да бъде обвързано с повишаване на вноската.
 
„С 2% в условия на криза се натоварват гражданите на България, което още веднъж доказва, че държавата бяга от своите отговорности и ги прехвърля на обикновените хора\", заяви по темата Корнелия Нинова от левицата.
 
Депутатите от БСП настояват незабавно да се разгледа предложението им за отблокиране на 450 млн. лв. от резерва на здравната каса. Според левицата в момента касата нарушава Националния рамков договор като вече четири месеца не изпълнява задълженията си по договора.

http://www.dariknews.bg/

Вдигат здравната вноска още тази година

 


Сходни връзки

БСП се обяви против увеличаването на здравната вноска | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди