изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-05 @ 22:15 EEST
МНОЗИНСТВОТО БЪЛГАРИ ЗАЯВЯВАТ, ЧЕ ЖИВЕЯТ ВСЕ ПО-ЗЛЕ    
ОбществоСтабилно пада доверието на избирателите към Народното събрание. Средната оценка за работата на правителството от началото на мандата на ГЕРБ до момента е 3.90

Общо 61 процента от българите заявяват, че през последната година жизненият им стандарт се е влошил, сочи национално представително проучване на НЦИОМ, направено от 5 до 12 март сред 1214 души. Едва 5 процента са онези, които твърдят, че живеят по-добре - това са главно жителите на София и висшисти. Най-засегнати са хората на възраст 50-59 години - 70 процента от тях твърдят, че живеят по-зле, като това са нискообразованите жителите на селата, и безработните.

Негативните промени засягат и почти всички обществени прослойки - това показва високият дял на определящите, че живеят по-зле, коментират социолозите. Те отчитат, че за голяма част от анкетираните страховете от кризата вече са реалност.

Според данни на НЦИОМ от март миналата година най-големите опасения са се отнасяли до евентуална невъзможност за посрещане на битовите разходи - за парно, за ток. Това са заявили тогава 57 процента. Днес 56 на сто отговарят, че имат реални затруднения при плащането на тези сметки. Днес 55 на сто твърдят, че реално се ограничават от стоки от първа необходимост. Временната безработица преди година е била основен страх за 38 процента, а 36 на сто са се опасявали, че може да останат трайно безработни. Днес 13 процента казват, че временно са без работа /най-често това са хора на възраст между 30 и 39 години/, а 16 процента определят себе си като трайно безработни и не виждат перспектива за скорошно решаване на проблема - предимно най-младите и хората в предпенсионна възраст.

Средната оценка на анкетирани от НЦИОМ за работата на парламента от началото на мандата на 41-вото Народно събрание е 3.40 по шестобалната система. Това показва национално представително проучване на НЦИОМ, направено между 5 и 12 март сред 1214 души. Сред симпатизантите на ГЕРБ оценката за работата на парламента е 3.80, а сред привържениците на БСП е 2.90.

Средната оценка за работата на правителството от началото на мандата на ГЕРБ до момента е 3.90. Сред симпатизантите на управляващите тази оценка е 4.60, а сред избирателите на БСП - 3.10.

В сравнение с декември 2009 г. НЦИОМ регистрира спад от 3 процента в одобрението за работата на Народното събрание. Днес дейността на парламента е одобрявана от близо една трета от пълнолетните българи. По-високо от средното е одобрението за парламента сред жителите на София - 40 на сто от тях одобряват дейността на парламента, а 39 на сто не я одобряват. Работата на Народното събрание подкрепят и близо половината от симпатизантите на ГЕРБ.

http://www.moreto.net

 


Сходни връзки

МНОЗИНСТВОТО БЪЛГАРИ ЗАЯВЯВАТ, ЧЕ ЖИВЕЯТ ВСЕ ПО-ЗЛЕ | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
МНОЗИНСТВОТО БЪЛГАРИ ЗАЯВЯВАТ, ЧЕ ЖИВЕЯТ ВСЕ ПО-ЗЛЕ
Автор: Anonymous да 2010-03-19 @ 12:11 EET
 ОТ  ЗЛЕ ПО-ЗЛЕ ЖИВЕЕМ, ОПОМНЕТЕ СЕ! ЗАГИВАМЕ БЕЗ ВОЙНА И ПРИРОДНИ БЕДСТВИЯ ОТ УЖАС НА МИЗЕРИЯ, ГЛАД НИЩЕТА, БЕЗРАБОТИЦА И НЕСИГУРНОСТ!
МНОЗИНСТВОТО БЪЛГАРИ ЗАЯВЯВАТ, ЧЕ ЖИВЕЯТ ВСЕ ПО-ЗЛЕ
Автор: Anonymous да 2010-03-19 @ 14:41 EET
 ОТ  ЗЛЕ ПО-ЗЛЕ ЖИВЕЕМ, ОПОМНЕТЕ СЕ! ЗАГИВАМЕ БЕЗ ВОЙНА И ПРИРОДНИ БЕДСТВИЯ ОТ УЖАС НА МИЗЕРИЯ, ГЛАД НИЩЕТА, БЕЗРАБОТИЦА И НЕСИГУРНОСТ!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди