изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-05 @ 07:32 EEST
ДВСК ЗАПОЧНА МАСОВИ ПРОВЕРКИ НА ЯЙЦА И АГНЕШКО МЕСО ПО ПОВОД ВЕЛИКДЕН    
НовиниИнспекторите от „Държавния ветеринарно-санитарен контрол” към Националната ветеринарно-медицинска служба започнаха масови проверки на яйца и агнешко месо преди Великден, съобщи пресцентърът на земеделското министерство.

Оттам обясниха, че както всяка година, преди празника контролът се засилва, за да се ограничат до минимум възможностите на пазара да се предлагат непроверени продукти.               
Експертите съветват потребителите да пазаруват само от одобрени за търговия с хранителни продукти обекти и да внимават за условията, при които се съхраняват продуктите. Месото трябва да е придружено с документи за произход, а върху него се поставя и идентификационен печат с информация за държавата, в която е произведено и за номера на предприятието, който трябва да е четлив. Яйцата трябва да се съхраняват чисти, да нямат неприсъщ за тях мирис и да не попадат под пряка слънчева светлина. Също така е необходимо да са маркирани с номера на производителя или центъра за опаковане, а върху опаковките им трябва да е отбелязан минималният срок на трайност. При покупката е препоръчително да се обръща внимание на чистотата на яйцето и наличието на пукнатини по черупката, които са предпоставка за последващо замърсяване. При подготовката за консумация е добре да се измият допълнително.
„При проверките ще акцентираме основно върху обектите за търговия и хранене, тъй като там са основните нарушения, като неспазване на изискванията за съхранение, липса на документи за произход на храните и т.н. Все по-редки са опитите на пазара да се предлага месо от животни, отглеждани за собствена консумация. Разчитаме на сътрудничеството на полицията, за да санкционираме своевременно нарушителите” - коментира д-р Йордан Войнов, генерален директор на НВМС.
 


Сходни връзки

ДВСК ЗАПОЧНА МАСОВИ ПРОВЕРКИ НА ЯЙЦА И АГНЕШКО МЕСО ПО ПОВОД ВЕЛИКДЕН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди