изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-06 @ 06:48 EEST
ГЕРБ: Марин е вицепрезидент без права    
Политика

България не е монархия и права не се наследяват. Няма Указ за пълномощията на вицепрезидента Ангел Марин за втори мандат. Това обяви от трибуната шефката на ПГ ГЕРБ Искра Фидосова. Според справка на мнозинството нарушение на Конституцията е, че вицепрезидентът действа с Указ от първия си мандат през 2002 година.



Фидосова уточни, че когато изтече мандатът, изтичат и правомощията и от първия мандат не могат да се ползват задължения във втория.
\"Република България не е монархия и права, задължения и правомощия не се наследяват\". Думите й притесниха дори опозицията и от БСП и ДПС отказаха реплики на коментара.
Кураж събра червеният Кирил Добрев, който запита Фидосова какво е работила 20 години, тъй като нейният трудов стаж, за разлика от този на Първанов, не е публично оповестен. \"Президентът не е бил ортак на Пашата и Трактора и не е масажирал ушите на Тодор Живков\", заяви Добрев след като изчерпа времето си за изказване от 22 секунди.
Ред въведе зам.-председателят на парламента и депутат от Синята коалиция Екатерина Михайлова, която напомни, че случващото се води до риск от политическа криза и Първанов не е на мястото си като държавен глава в парламента, а \"си стои на бюрото като някакъв чиновник\". Михайлова допълни, че импийчмънта е ярко доказателство за липса на диалог между институциите и отново заяви, че нарушение на Конституцията има от страна на президента.
Управляващите припомниха, че като главнокомандващ по времето на Първанов са се осъществили скандални сделки с военни имоти, а пък шефът на ПГ ГЕРБ Красимир Велчев заяви, че същите са разпродавани за жълти стотинки и това е ясно за всички. Той коментира, че е чул изказвания на бъдещи участници в пропрезидентска партия и напомни, на опозицията, че заради управлението им в предишния мандат ГЕРБ не може \"да изправи държавата на крака\".
От БСП пък отговориха с декларация, прочетена от Петър Димитров, според която не тройната коалиция, а управлението на ГЕРБ задълбочава кризата в страната. Димитров уточни, че бизнесът чака 800 милиона лева да бъдат върнати от ДДС, както и припомни, че за краткия период на новото управление приходите са намалели с 1,5 милиарда лева.
www.standartnews.com
 


Сходни връзки

ГЕРБ: Марин е вицепрезидент без права | 4 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ГЕРБ: Марин е вицепрезидент без права
Автор: Anonymous да 2010-03-31 @ 19:39 EEST
Долу Магарин!!!
ГЕРБ: Марин е вицепрезидент без права
Автор: Anonymous да 2010-03-31 @ 20:49 EEST

Тая Фиданка главата и е изпълнила цялата снимка,но е тъпа куха лейка.

ГЕРБ: Марин е вицепрезидент без права
Автор: Anonymous да 2010-03-31 @ 21:20 EEST
Да му спретнем и на него едно отстраняване.
Дано успеем.

ГЕРБ: Марин е вицепрезидент без права
Автор: Anonymous да 2010-04-01 @ 08:50 EEST
До втория коментар :Ако я покажат цялата няма да ни стигне монитора.Егати дебелото същество.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди