изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-03 @ 03:35 EEST
Най-старата жена се изпари.Статистиката издирва под дърво и камък 114-годишна баба    
ПолитикаВЕЛИКО ТЪРНОВО. Вдън земя потъна обявената за най-възрастната жена в България от националната статистика. Павликенското село Горна Липница беше на път да се прочуе със 114-годишна жена, която най-вероятно е най-възрастният жител на България. От статистиката засекли годините й в края на януари 2009 г. От кметството в с. Горна Липница обаче казаха, че нямат информация за такава жена.

Мистериозната 114-годишна старица вчера вдигна на крак шефката на статистиката в Търново Михаилка Григорова и кмета на Горна Липница Юлко Палов. Кметът каза, че дори в селото му да е имало такава жена, от дълги години тя не живее там и най-вероятно само е родена в това село. Тъй като от kационалната статистика не разполагат с имена, не могат да установят къде се е преселила рекордьорката по възраст и дали все още е сред живите. Конфузът на статистиците стана още по-голям, когато стана ясно, че и в съседното павликенско село Михалци, където бе обявено, че има мъж на 113 г., нямало такъв човек. Междувременно от статистиката в Стара Загора обявиха, че в областта живеят 14 столетници, а в Кърджалийско подминалите век по възраст са 16. От бюрото в Сливен пък заявиха, че държат рекорд по невръстни родилки - 151 за 2009 г.  Три от тях са едва 12-годишни, 11 майки са на 13 г., други 46 са на 14 г., а 15-годишните родилки са 91.
Иван Иванов

http://paper.standartnews.com

 


Сходни връзки

Най-старата жена се изпари.Статистиката издирва под дърво и камък 114-годишна баба | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди