изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 10:31 EEST
Triumph Inspiration Award 2010    
Мис & Мистър На оригинален и вълнуващ ревю-спектакъл в Сердика Център бе избран българският финалист на студентския конкурс за вдъхновение „Triumph Inspiration Award” 2010. Дизайнерското творение „Морфология” на победителя Николай Божилов, III курс бакалавър в Националната художествена академия (НХА), пресъздава усещането за обвързаността на формите една с друга.

Мотото на тазгодишния конкурс “Shape Sensations” талантливият млад дизайнер интерпретира чрез връзките между мускулните групи, оформящи човешкото тяло, което след години еволюция се е превърнало в перфектната форма на живот.
  Николай Божилов, който е носител и на специалната награда на Академията за мода „Златна игла 2010”, спечели шестседмичен стаж в списание „Ел”, България и уникалната възможност да представи страната ни на световния финал на конкурса „Triumph Inspiration Award” 2010, който ще се проведе в Лондон по време на седмицата на модата през септември т.г.
  Почетното второ място спечели Мария Неделчева, IV курс бакалавър в Нов български университет (НБУ), със своето дизайнерско творение „Рентгеново цвете”. Ирина Танева, I курс магистър от Националната художествена академия (НХА), зае трето място в националния финал с модела си „Природни стихии”. Те спечелиха съответно четириседмичен и двуседмичен стаж в елитното модно списание „Ел” България, което е медиен партньор на конкурса. Класираната на второ място – Мария Неделчева - получи и специалната награда на Perwoll (Henkel) България – пътуване до Лондон по време на седмицата на модата през месец юни.
  Специална награда бе връчена и от списане „Ел” България – за модела, който най-много щади природата. Нейният носител е победителят в конкурса за 2009 г. – Искрен Лозанов, IV курс бакалавър в Националната художествена академия (НХА), с модела си „Разцъфване”. Искрен ще има възможността да реализира специален проект в списанието.
  Талантливите студенти от НХА и НБУ бяха оценявани от авторитетно и компетентно жури в състав: председател – Дора Блек-Хемплер – управител на „Триумф Интернационал София” и членове - проф. д-р Любомир Стойков – председател на „Академията за мода”, проф. Майа Богданова от НХА, Дора Момекова, преподавател по моден дизайн в НБУ, Дарина Стоянова, президент на „Хенкел”, България, Мария Георгиева – главен редактор на списание „Ел”, България, и известната българска дизайнерка Аля Милушева.
  Всички участници в конкурса представиха много креативни визии за истински вдъхновяващо бельо. Оригиналните им проекти бяха инспирирани от красотата и силата на природата, флората и фауната, от движението и човешките взаимоотношения, както и от заобикалящата ни архитектурна среда – от древните мистични постройки – зикуратите – до динамичната модерна архитектура и бурния технически прогрес. Водеща на ревю-спектакъла бе артистичната дизайнерка Албена Александрова – „Рошавата гарга”. Част от дизайнерските облекла бяха представени от топ моделите Ромина Андонова – Мис България 2010, Даниела Арнаут, Надин Хайдар, топ модел на „Визаж”. Сред ВИП гостите се откроиха Митко Василев, председател на Германо-българската индустриална камара, Албена Йорданова, лидер на „Жените ГЕРБ – София”, Весела Драганова, председател на Партията на българските жени, Мариана Манолова, изпълнителен директор на БАПИОТ, дизайнерките Жана Жекова и Милка Александрова-Бучи, Амалия Тинчева, телевизионните водещи Наско Михайлов, Гери Дончева и Антоанета Рапонска, и др. Докато журито взимаше окончателното си решение гостите се насладиха на шоуто „Тайната градина” – съчетание от денс пърформънс и елементи от фешън спектакъл. След финала на конкурса на специален коктейл гостите на събитието отпразнуваха заедно с организаторите 10-годишнината на Триумф България.
  Адаптираният модел, спечелил първо място на световния финал на конкурса „Triumph Inspiration Award” 2009 „Одета и Одилия” на Джеймс Нолан от Великобритания, тази седмица може да се види на витрината на магазин на „Триумф” в Сердика Център, а през месец август – ще бъде пуснат и за продажба в магазините в Сердика Център и София Мол. Моделът, удостоен с първа награда на световния финал тази година, също ще се адаптира от дизайнерите на „Триумф” и през 2011 г. ще бъде пуснат за производство като лимитирана серия, която ще се продава в избрани магазини по цял свят. Световният финалист, който ще стане известен през септември тази година, ще получи награда от 15 000 евро. Класираните на второ и трето място на световния финал автори на дизайнерски проекти ще получат съответно 10 000 и 5 000 евро.  http://gossip.erogance.eu
 


Сходни връзки

Triumph Inspiration Award 2010 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди