изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-03 @ 19:44 EEST
Простреляха Юри Галев (ОБЗОР)    
НовиниСофия. 47-годишният Юри Галев, президент на ФК „Рилски спортист” и общински съветник в Самоков, бе прострелян с пет куршума тази сутрин на пътя между Боровец и село Бели Искър. Галев е в „Пирогов” с опасност за живота. Президентът на ФК „Рилски спортист” има богато криминално минало, а последният случай, в който имаше проблеми с органите на реда, беше от февруари тази година.


Полицията работи по случая със стрелбата по 47-годишния Юри Галев от момента, в който е получен сигналът. Пред Агенция “Фокус” Цветан Цветанов, министър на вътрешните работи, съобщи, че инцидентът е станал тази нощ, след като са празнували с негови съратници, когато Галев се е прибирал. Между Боровец и Бели Искър по пътя е извършена стрелба по неговия автомобил. Пострадал е Юри Галев и шофьорът му. И двамата са настанени в „Пирогов”.
„Колегите работят от момента, в който са получили сигнала. Мястото е обезпечено и се извършват процесуално-следствени действия”, каза за „Фокус” Цветан Цветанов.
47-годишният Юри Галев е криминално проявен.
В началото на февруари общинският съветник от „Атака” Юри Галев и синът му бяха арестувани заради побой на курорта Боровец, заедно с още двама души от компанията им. Групата преби хора от охраната на комплекса след скандал за използването на лифтови съоръжения.
„Тогава поискахме той да бъде с постоянна мярка, за да не се тормози обществото и да се гарантира неговият живот. Тогава съдът не сметна това негово деяние за толкова престъпно и обществено опасно и той беше освободен”, каза Цветан Цветанов за „Фокус”.
Простреляният Юри Галев е докаран в Института \"Пирогов\" в 6 часа и вече четири часа е в операционната. Това каза д-р Стоян Сопотенски на брифинг, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Галев има огнестрелни наранявания в областта на корема и крайниците. В момента го оперират коремни хирурзи. Състоянието му е тежко. Има наранявания по двете ръце и двата крака и е с реална опасност за живота. Критичният период за състоянието на пострадалия по отношение на коремните му травми е десет дни.
След такива наранявания, ако човек оцелее, може да се възстанови напълно. Предстоят още операции на Юри Галев.
По повод информацията, че шофьорът на Галев също е прострелян, доктор Сопотенски каза, че няма втори човек в операционната на \"Пирогов\".
Криминалисти от Областната дирекция на МВР-София и Районно управление-Самоков продължават работата по пълното изясняване на всички обстоятелства около инцидента.
Агенция \"Фокус\"
 


Сходни връзки

Простреляха Юри Галев (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди