изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-03 @ 01:13 EEST
ФЕНОВЕТЕ В ТРАУР    
Спорт Феновете на Добруджа обявиха, че са в траур. Те изпратиха декларация до всички медии, която публикуваме едно към едно

Д Е К Л А Р А Ц И Я
Ние, неформално организираните фенове от жълто-зелената агитка

Припомняме на футболната общественост в Добрич, че точно преди година излязохме с декларация, в която обявихме, че ще подкрепяме отбора на “Добруджа 1919”, въпреки все още нерешения според нас въпрос с автентичността. За съжаление, 12 месеца по-късно въпросът не просто не е изчистен, а бе усложнен с действията на общинските съветници и администрацията в Община Добрич, които са трудно обясними и според нас -  нелогични. С декларацията от август 2009 г. настояваме Общината и ръководството на “Добруджа 1919” да се ангажират с конкретни срокове за обединение на ПФК “Добруджа” и “Добруджа 1919”. Винаги сме отстоявали позицията, че само със сливане ще бъде удовлетворително решен въпросът с автентичността. Ние изпълнихме обещанието си - подкрепяхме отбора безрезервно, въпреки изключително незадоволителното представяне в първенството, дори и в мачове, в които честната игра бе поставена под сериозно съмнение. Но обещаното пред цялата добричка общественост обединение не се случи. Напротив - ПФК “Добруджа” АД бе ликвидирано и остана да съществува единствено “Добруджа 1919”. Не може да се прави аналогия с други отбори с традиции като “Ботев” и “Спартак”, които бяха ликвидирани заради натрупани задължения от милиони левове.

Този подход налага няколко въпроса, на които държим да получим отговор.

- Защо бе нужно да се плащат 580 000 лв. на мажоритарния собственик в ПФК “Добруджа” АД, след като ще се ликвидира дружеството година по-късно? Какъв бе смисълът, след като и в момента отборът не носи автентичното си име - “Добруджа”. При това тимът на “Орловец” /с. Победа/ бе пререгистриран след сключването на сделката - когато Община Добрич като мажоритарен собственик разполагаше със запазената марка.

- Защо трябваше да ни лъжат, че ще има обединение, след като и начинаещ юрист знае, че такова между търговско дружество и сдружение с нестопанска цел е невъзможно? Най-логично е да потърсиш юридически съвет в подобна ситуация. Не го ли направиш - значи си некомпетентен.

- Защо сделката с мажоритарния собственик не бе сключена през 2008 г., когато ПФК “Добруджа” бе извоювал правото да играе в “Б” група? Двойно по-високата цена, поискана тогава (1,250 млн. лв.) щеше да се компенсира с приходите от апортираните имоти (според признания на общински съветници - 750 000 лв. годишно). Така щеше да отпадне необходимостта от издръжка на ФК “Орловец”, щеше да се избегне разединението и появата на два добрички отбора. В крайна сметка се оказва, че Величко Найденов получи това, което искаше. Но и общинарите получиха това, което искат - предизборни ползи и самосъздаване като герои на определени публични личности в Добрич. Оставаме с впечатлението, че протакането на целия процес около закупуването на акциите бе с цел извличането на предизборни облаги за мнозинството в Общинския съвет от ГЕРБ. Тези ползи останаха за сметка на футбола в Добрич и на данъкоплатците.

Ние - като граждани на Добрич и данъкоплатци, настояваме да получим отговор на тези въпроси от Общината. Защото се харчеха общински, следователно - наши пари. Като привърженици на футбола се чувстваме излъгани от Общината и ръководството на "Добруджа 1919". Излъгани са и всички жители на Добрич.

Обявяваме траур, защото е в ход погребението на отбора, който подкрепяме десетилетия!!!


Послепис:


Ето само малка част от фактите около странното, нелогично и безпредметно ликвидиране на отбора на “Добруджа”:

- През май 2004 г. Величко Найденов обявява, че акциите му струват 1 158 000 лв. и ги прехвърля на юриста си Ростислав Шишков, който е упълномощен да преговаря с всеки желаещ да ги закупи. Защо сделката не бе сключена още тогава? Оставяме без коментар пропуснатите ползи за Общината и за футбола, при положение, че годишният доход от апортираните в дружеството общински имоти е 750 000 лв. Това означава 62 500 лв. месечно. За 11-те месеца забавяне на сделката през 2008 и 2009 г. са пропуснати 687 500 лв. Като прибавим и 580 000 лв. платени на мажоритарния собственик, се получава 1 267 000 лв., при поискани през 2008 г. 1,250 млн.лв.??? При това на мажоритарния собственик бяха дадени общински пари, предвидени за обновяване на базата - изграждане на футболно игрище с изкуствена настилка.




- 30 юли 2008 г. Общинският съвет дава съгласие Община Добрич да влезе в Сдружението с нестопанска цел ФК “Орловец”. Докладната е внесена от кмета Детелина Николова, която е избрана и за представител на Общината в Общото събрание на сдружението. Тогава Румен Иванов - по онова време председател на Общинския съвет, сега депутат от ГЕРБ каза: “Това не е опит за ликвидиране на ПФК “Добруджа”, а за спасяване на футбола в Добрич”.

- 12 март 2009 г. - след 6 месеца приключва ревизията - задълженията на ПФК “Добруджа “АД са малко над 20 000 лв. На 14 март 2009 г. Община Добрич и Величко Найденов “си стискат ръцете към обединение на футбола в града. След продължителни скандали и разцепление обединението вече е факт” -  това са заявили и двете страни. Те не крият пред медиите, че след придобиване на акциите, лидерът в Североизточната В група "Орловец" и “Добруджа” ще се обединят. Новият единен тим “Добруджа” се очаква да влезе в професионалния футбол. "Орловец" ще остане да играе във В група,  като сателит.

- 31 март 2009 г. - Общинският съвет приема предложената цена от 580 000 лв.

- 14 април 2009 г. - одобрен е договорът за закупуване на акциите. Румен Иванов заявява, че акциите трябва да бъдат прехвърлени до 28 април 2009 г., защото на 29 април е насрочено Общо събрание на ПФК “Добруджа” АД, на което ще бъде извършена промяна в Устава и Управителния съвет. “Ако всичко върви по план, сливането на “Добруджа” и “Орловец” ще стане след края на футболния сезон, казва Румен Иванов.

ДОБРИЧ ЗНАЧИ ДОБРУДЖА!!!



 


Сходни връзки

ФЕНОВЕТЕ В ТРАУР | 5 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ФЕНОВЕТЕ В ТРАУР
Автор: Anonymous да 2010-08-05 @ 21:11 EEST

Може би това обяснява и тези 300 000 лева от "заплати" на Детелина. Най-тъпото е, че това Решение не е незаконосъобразно, т.е. Детелина ще си измие ръцете с Общински съвет. Но... Решението е нецелесъобрзно и тя /Кака/ си го знаеше - просто ставаше въпрос за едни пари, декларирани по-късно по д формата на ... "заплати".

И всичко това се случи, когато световната криза беше в разгара си. Да не реват сега, че нямат пари, да обясни Кака откъде е натрупала с мъжа си 300 000 лева и защо прецаква всички нас, които плащаме данъци?

ФЕНОВЕТЕ В ТРАУР
Автор: Anonymous да 2010-08-05 @ 21:48 EEST

Не само Кака а оня ПЛАХОК Иванов и Мишката Ж.Мартинов дето крадат на поразия.

ФЕНОВЕТЕ В ТРАУР
Автор: Anonymous да 2010-08-05 @ 21:55 EEST
Той Мартинов да върне доларите на Гаич, па после да се прави на ... велик
ФЕНОВЕТЕ В ТРАУР
Автор: Anonymous да 2010-08-05 @ 21:56 EEST

Не забравяйте и боклука-крадец мл-матеев  'долния  строител'

ФЕНОВЕТЕ В ТРАУР
Автор: Anonymous да 2010-08-06 @ 21:12 EEST
нека първо ж.мартинов да върне парите на покоиния иван минов.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди