изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-03 @ 03:18 EEST
СТОЙКА ПЕТРОВА СЕ СТЯГА ЗА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО – ТРЕНИРА... НА ОТКРИТО, РАБОТИ В ПИЦАРИЯ, ЗА ДА СЕ ИЗДЪРЖА    
Спорт“Очаквам Стойка Петрова да спечели медал на световното първенство по бокс за жени в Барбадос”, заяви клубният президент на БК Добрич Добри Йорданов. Той е оптимист за представянето на многократната ни републиканска шампионка в големия спортен форум, тъй като състезателката тренирала с голям хъс. Като играещ помощник-треньор в националния тим е променила начина си на мислене и отношението си в тренировъчния процес.


“Тя тренира с голяма воля и професионализъм. Златният й медал в кат. до 51 кг в първенството по бокс при жените на Европейския съюз в унгарския град Кестей също ми дава основание да смятам, че е подготвена за световното”, добави Йорданов. Категоричен е, че рядко има състезатели като нея.

Стойка отправи специална благодарност към личния си треньор Стефан Петков и към клубния президент Добри Йорданов за разбирането и подкрепата.

На въпрос на \"Център спорт\" как и къде се е подготвила за първенството на ЕС, Стойка отговори: Под открито небе. Липсата на зала ме принуди да поддържам форма в градския парк.

“Останах в бокса заради Олимпиадата. Това е моята мечта. 10 години чаках женският бокс да влезе в програмата на Олимпийските игри. Сега ми предстои много труд, за да отида на този голям форум. Има огромна промяна в дамския бокс, след като се разбра, че ще бъде част от Лондон 2012. Всички страни селектират отбори и подготвят своите състезатели. Ще има само 3 категории, в които ще има по 12 участнички. Битката за квотите ще бъде жестока. Аз имам реален шанс да бъда на Олимпиадата”, заяви добруджанката.  

Стойка е възпитаничка на спортното училище в Добрич. Тя е многократна републиканска шампионка, дипломиран треньор. Тези дни отива в София, където ще тренира и ... работи в пицария, за да се издържа.

“Работила съм и по 36 часа нон-стоп. Не се плаша от работа”, заявява Стойка. Тя е разочарована, че в България спортистите не се ценят така, както в другите държави. Сега в Унгария другите отбори са имали масажисти, лекари, екипировка, а за успехите си ще получат премии. Нещо, за което българските боксьорки на този етап могат само да си мечтаят.

От 22 август ще бъде на лагер с националния тим в Русе. В представителния ни тим са още: Светлана Каменова – кат. до 57 кг, Деница Елисеева до 60 кг, Маргарита Чанева – до 64 кг, Валентина Пенева до 69 кг и Десислава Лазарова – до 75 кг. Треньор на отбора ни е Павел Сертов – медалист от световно първенство.

Още спорт в http://www.centersport.org

 


Сходни връзки

СТОЙКА ПЕТРОВА СЕ СТЯГА ЗА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО – ТРЕНИРА... НА ОТКРИТО, РАБОТИ В ПИЦАРИЯ, ЗА ДА СЕ ИЗДЪРЖА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди