изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-20 @ 02:12 EEST
Оригами от банкноти са хит като зестра в Индонезия    
ЛюбопитноПолучаването и даването на зестра е традиционен обичай по време на ислямските сватби в Индонезия. Напоследък младоженците предпочитат вместо подаръци да получават пари в брой. Необикновеното в случая е че за да са красиви пачките се подаряват под формата на оригами. Идеята хрумва на 28-годишната Духита Свастихау, която я превръща в модерна услуга за новобрачни и вече е хит.

Тя преобразява  банкнотите в изкуство, като ги сгъва в оригинални оригами. Така парите оживяват като пеперуди, рози, комари и дори фигурки на младоженците.

Банкнотите се свиват в желаните форми от Духита и нейната асистентка, след което се поставят в  рамки. Бизнесът със зестрата, изработена от пари в брой, започва преди 3 години и постепенно набира популярност. По време на традиционния сватбен сезон в Индонезия, който продължава около 2 месеца в годината, 28-годишната домакиня изработва около 26 произведения от оригами, които продава по около 100 долара всяко.

Тя споделя, че повечето от новобрачните предпочитат вместо да похарчат парите да запазят картината с оригамите като спомен за своя сватбен ден.
ttp://www.tvevropa.com

 


Сходни връзки

Оригами от банкноти са хит като зестра в Индонезия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди