изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 11:11 EET
Тайни от Изтока – първа част    
Здраве Тантра е част от будистко-хиндуистката философия на Индия и означава „континиум“, „средство за разширяване на съзнанието“. При нея единността на света се представя чрез връзката на божествената двойка Шакти и Шива.

Шива е „божественият баща“ и олицетворява първичната енергия. Когато прави любов с любимата си Шакти (олицетворяваща духа), чистата енергия се обединява с чистото съзнание. Също както божествата, така и хората успяват да постигнат пълно единение чрез събуждане на силата и съзнанието си.

Здраве и любовно удоволствие – в тантризма това е свързано с енергийния поток, преминаващ през седемте чакри на човека, който не бива да бъде прекъсван. Всяка отделна чакра е свързана с определена област от организма и оказва физическо и психическо въздействие върху човешкия организъм. Когато енергийният поток е блокиран, това се отразява на цялото ни поведение – особено на сексуалността, която е най-големият и най-първичният извор на сила и жизнерадост. Можеш да поддържаш в подвижност чакрите си, като танцуваш. Пусни любимата си музика, забрави за всичко останало около себе си и се остави изцяло на ритъма. За стимулиране на женската сексуална енергия голямо значение играе чакрата, разположена в областта на пъпа. Тя се грижи за това да усвояваш пълноценно удоволствието от секса. За да стимулираш тази чакра, прави следното упражнение: заеми удобно положение (седни или легни и се отпусни). Направи с длани формата на черупка и ги поставете върху долната част на корема си. Концентрирай се изцяло върху тази област от тялото си; осъзнай нуждите, които са се насъбрали там, и си представи как те се изливат в черупката от дланите ти. След това постави внимателно едната си длан върху корема, а другата – върху сърцето. Така ще отнемеш напрежението, което се е насъбрало там, и ще го „нахраниш“ с енергия.

В тантризма сексуалността се свързва предимно с първичната женска енергия. Основният стремеж пък е да се достигне до единение с личността на партньора, което единение не може да се опише само с думи. С помощта на медитация можеш да достигнеш до това състояние, като рецитираш свещени стихове и мантри, като си представяш свещени картини и форми (мандали и янтри) или с помощта на упражненията от тантра йога, които включват пречистване, упражнения за дишане (пранаяма), пози за медитация (асани) и интензивна концентрация върху чакрите. Една от най-любимите мантри е: „Om mani padme hum“ („Ом мани падме хум“), която в превод означава: „Ом, това е скъпоценият камък на женските полови органи.“ Названието за вагина на санскрит е „йони“ и означава „свещено място“. Индийското изкуство за правене на любов - Кама Сутра, пък различава 36 типа йони: според анатомичните особености на половите органи, според темперамента и според сексуалните предпочитания на жената. Мъжкият полов орган се нарича „лингам“ или „важра“, което се превежда като „светлинна пръчка“ или „могъщ скиптър“. Според тантризма оргазмът води до състояние, при което се преминават границите на сетивните възприятия.

Един от основните ритуали в тантризма е майтуна: безусловното емоционално, психическо и духовно единение на мъжкото и женското начало. Преди да започнете любовния ритуал е важно тялото ви да се прочиства от лошите влияния в продължение на няколко дни (чрез въздържане от определени хранителни вещества и чрез медитация по време на изгрев и залез слънце). Предварително стаята, в която ще се прави любов, се затопля, а двамата партньори си взимат заедно вана.

Ритуалът започва с това, че партньорите се гледат в очите в продължение на една минута, без да се докосват. През следващите 1-2 часа те се отдават на целувки и нежни докосвания. Любовният акт се отлага възможно най-дълго, за да бъде и усещането най-интензивно. За да направите удоволствието неповторимо, можете да използвате тантра техники, при които мъжът достига до оргазъм, без да отделя семенна течност. Това се постига с помощта на различни техники на дишане и трениране на мускулите на тазовото дъно. Когато мъжът успее да контролира дишането си, а движенията му са по-плавни, с времето той се научава да контролира и възбудата си. Жените, които са тренирали мускулатурата на тазовото си дъно, могат да изживеят и по-интензивен оргазъм. Упражнението за трениране на т. нар. „любовни мускули“ не е трудно: легни спокойно по гръб и свий краката си в коленете. Нека стъпалата ти са отпуснати върху пода. Не натискай гърба си плътно върху пода, защото така излишно ще натовариш останалите мускули. Стисни между коленете си балон. При вдишване свий мускулите на тазовото си дъно. При издишване ги отпусни. Резултатите ще са осезаеми още на следващия път, когато правиш секс с партньора си.

http://www.bliasak.bg

 


Сходни връзки

Тайни от Изтока – първа част | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди