изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:16 EEST
Полк. Веско Монов от ІІ ГУ на ДС: Бащата на Цветелина Бориславова беше дипломат-разузнавач!    
ИнтервютаПолк. Веско Монов от II ГУ на ДС е бил специалист по граничните пунктове, наркотрафика и митниците. Знае всичко за схемите за трафик още от времето на комунизма, както и механизмите за онаследяването им днес. Той разкрива сивите парични потоци и международните далавери на висши държавни чиновници от близкото минало и настоящи \"герои\" в интервю за в. \"ШОУ\".


- Г-н Монов, разбрахме, че има сигнали до службите за активизиране на арабските търговци у нас, които перат пари и хранят ислямски терористи. Повод да го каже нашият източник бе медийна изява в предаване на Слави Трифонов за египетски милионери, уж измамени от посланика ни там Родион Попов, което той отрече. Вие го познавате добре, нали? Чули ли сте нещо за опасностите при нахлуването на нови търговци от Изтока у нас?
- Колеги от НСС и сектор “Изток” - Митници казват, че има такова раздвижване сред арабските търговци. Контраразузнавачите наблюдават араби, и по-специално египтяни, установени у нас преди десетина години, които приемат гости от своите страни и развиват бизнес у нас в условията на криза. Така стотиците хиляди евро и долари се отчисляват от контрабанда на китайски, дубайски и турски стоки. Някои от тези хора идват под традиционното прикритие на почтени вносители и дарения за културно-просветни организации. Според Крис Райт от Кралския институт по международни отношения в Лондон и Том Сандърсън от Центъра за стратегически и международни проучвания във Вашингтон има опасност терористи да се обединят с престъпни банди на Балканите.

- Активизирана била т. нар. арабска банка - черна каса за мръсни пари...
- Тя служеше основно за плащането на летните почивки на терористи у нас. Транспортираше долари и евро за Сирия през Турция. В Сирия бяха разположени тренировъчните лагери на “Ал Кайда” и “Хизбула”. Парите минават в празни тирове на търговци, отиващи за стока. Арабските магазинери в София също бяха предупредени, че трябва да дават по 30% “членски внос”. В докладите са замесени имената на кюрд на име Барзат, Големия Ибрахим – бивш ливански партизанин и командир на ударна група от ливанската освободителна армия, сега търговец, сирийците Аладини и Рами. По неофициална информация доайен на групата е сириец с българско гражданство по прякор Доктора – също като оня взривения. Казвам това, защото и неговият офис е бил взривяван и той изказал съмнения пред МВР, че това е работа на турското разузнаване МИТ. Разправят, че навремето единствено негови хора са могли да уплашат Косьо Самоковеца.

Именно кюрди и араби държаха търговията с хероин и амфетамини през Турция преди години. Първата им щаб-квартира е хотел “Хемус”, а трафикът на дрогата им съвпадаше с балканския път на черните пари за терористи, а впоследствие и с този на камионите на Самоковеца. Веднъж изчезнал арабски тир с “ценна стока” и собствениците му принудили страховития отбор на Косьо Самоковеца начело с Рашо да го намерят. Използвали заплахи, че са достатъчно влиятелни да му съсипят бизнеса. Кюрдите до един момент

бяха респектирани от резидент на турското разузнаване у нас,

който работеше под прикритието на уважаван и богат бизнесмен в крайморски град. След трагедията с нашите бойци в Кербала обаче той изказа опасения, че скоро ще стане мишена на атентатори и отлетя.
Нашите служби парираха престъпни действия и на югославски служби, украински далавераджии, швейцарски мошеници и родни глупаци, които бяха за затвора.

- Какви са тези операции и кои наричате “родни глупаци”?
- Гриша Филипов, беше премиер, Тодор Минков, шеф на “Млечна промишленост”, а между тях по едно време се беше набутал и Гиньо Ганев, да му се чудиш. Тогава беше зам.-министър на енергетиката. Работата се състоеше в следното. Титовият генерал Зденко Витасович от земеделския институт в Земун поле /сега има страшен земунски клан/ предлага на нашите хибридната царевица БЦ – 6625. Страшни добиви щяло да има! А това се оказва диверсия. Нашите селяни нарекли кочаните “пуйчи глави”. Голям кочан, но празен. Загива още във восъчна зрелост. Задуха суховеят и ликвидира изцяло сръбското земеделско творение. Изгубихме милиони.

- Някой плати ли за глупостта?
- Григор Шопов праща Иван Тоновски при академик Павел Попов, викаха му “царя на пшеницата”. Той е създателят на много сортове пипер, мак, сусам, фъстъци. Попов работеше в тайна генетична лаборатория в Садово. Беше много цапнат в устата. Той вика на помръкналия Шопов: “Ами защо питате каква била причината за пуйчите глави? Майката ***т, бащата - научен работник, значи не е ебач. Тази царевица става само за силаж. Имаме си наши, хубави сортове. Кой ви излъга и защо не попитахте, бе? Търсете кой взе комисионната.” А бяхме дали вече от “силажа” на Молдова и Украйна. Ужас! И как да посочат като виновник Гриша Филипов? Той има и друг грях. Пак със сърбин – Данко Салопек.

Тоя го свързва с датската фирма “Анхидро”. Ще правят в Ловеч голям завод за детски храни. С него трябваше да забием швейцарския “Нестле” право в земята! Само че “Нестле” използва в прозвидството си електродиализа, а Салопек, който се оказа агент на конкуренцията – датчаните, ни предлага ултрафилтрация при 165 градуса по Целзий. Казано простичко, получи се гипс вместо храна за българските деца. Малчуганите плюеха храната, а родителите с връзки купуваха дефицитното вносно мляко “Хумана”.

Гриша Филипов се измъкна, но Тодор Минков, шефът на “Млечна промишленост”, опра пешкира и влезе в затвора.


За виновна пред Тодор Живков бе обявена “некадърната ДС”.

- Ами обмудсманът Гиньо Ганев?
- Той излезе сух и завърши електроинженерство в понапреднали години. Иначе като зам.-министър на енергетиката беше с юридическо образование. Затова предложи вероятно на румънците да им построим 200-мегаватова електроцентрала за милиарди. Щеше да се казва Никопол – Турну Мъгуреле, да е безплатна и за наша сметка. Като компенсация за дунавските наводнения. Демек, без да ни питат, поехме вината за тях. Но ДС подслушва и записва преговорите.

В един разговор засичат как се включват и югославяните. И те искат от нас 50 мегавата като обезщетение, ако Дунав евентуално се повдигне и залее пущинаците. Румънците разбират двойната игра и се отказват. За да не стане дипломатически скандал, Тано Цолов, готин мъж, член на Политбюро и отговорник за промишлеността, отсича: “Тая няма да стане”. А г-н Ганев се разтреперва, разправят, да не го набедят, че е скарал двамата ловци Тодор Живков и Николае Чаушеску.

- А за каръка със забранените нивалин и каптагон какво знаете?
- Бащата на нивалина – извлек от кокичета срещу детски паралич, е д-р Димитър Спасов Пасков. Единият му син Владимир - работеше в същото направление, изчезна. Смята се, че е отвлечен. Другият е известен лекар. Близък на семейството беше Николай Добрев, бившият вътрешен министър от правителството на Жан Виденов, който се спомина от рак. Тайната за отвличането на сина на откривателя отнесе в гроба си и бившият премиер Андрей Луканов, който бе замесен в тази история. Той стои зад изобретяването и разпространението на нивалина и каптагона. От продажбата им България щеше да спечели от САЩ около 2 млрд. долара годишно. Това го знаят и офицерите от ДС Любен Гоцев, Христо Панайотов, Тодор Бояджиев и Пеньо Костадинов. Пеньо е легендарният офицер, който прекара в щатски затвор 2 г. и

единственият българин, разменен от руснаците за шест американски разузнавачи.

В продължение на 35 г. страната натрупа от продажби на успешни продукти около 300 милиарда. В зелено. Но на светло, преди да падне от власт Тодор Живков, излязоха само 30. Вижте, парите на КГБ се знаят къде бяха. Във фирма “Нордекс” във Виена. Но нашите... Сега, разбрах, че постепенно започват да се връщат у нас.

- Казват, че и банкерката Цветелина Бориславова подкрепя каузата българските пари да се върнат у дома.
- Баща й Борислав Карагьозов, бе дипломат-разузнавач в Индонезия, САЩ и Румъния. Много интелигентен човек. Но изглежда, нещо не си е държал езика, та го пращат в Букурещ. И там Цветелина се запознава със сина на Иван Абаджиев – Стефан. Някаква кармична случайност я събира с Бойко Борисов и тя заживява с него, а жена му д-р Виолета Борисова – с мъжа на Цветелина Стефан. Така, дето се вика, всичко си остава в семейството...

Едно интервю на Ваня ПАНОВА  / http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Полк. Веско Монов от ІІ ГУ на ДС: Бащата на Цветелина Бориславова беше дипломат-разузнавач! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди