изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-07 @ 06:15 EEST
Лепа Брена пуска „Пинк тв“ в България! Готви преврат срещу Митко Пайнера!    
ЛюбопитноПо възрастното поколение в България може да ликува. Любимата телевизия на всички хора в първите години на прехода- сръбската „Пинк“, стъпва официално у нас през 2011г.! Новината бе  съобщена от управителят на музикална къща “Гранд продакшън”, фолк легенда и дясна ръка на Лепа Брена в бизнеса й – Саша Попович.

Телевизията и до днес е гледана от хиляди българи, чиито кабелни оператори я предлагат в програмната си схема.

„Пинк” вече е получила лиценз за национален ефир в България. Тя ще стартира, когато бъдат изпълнени техническите условия. Амбициите на Лепа Брена са доста големи. Тя си е поставила за цел да превърне медията си в най-мощната на Балканите. „Пинк“ вече е на пазара в Босна и Херцеговина и Черна гора. Днес трябва да открие тв канал в Словения със зрелищна заря и 3-часов безплатен концерт в Любляна, на който ще участват редица култови певци. На 1 ноември пък тръгва “Пинк Македония”.

Митко Пайнера вече трябва да започне сериозно да се притеснява. Същото важи и за братя Касъмови, които въртят „ФЕН ТВ“. Ситуацията в българският музикален бизнес ще стане доста интересна. В последните години попфолкът се превърна в любима музика на тийнейджърите, но еднотипното й звучене отдръпна по-сериозната аудитория. Сега се появява алтернатива за вторите и „Пинк“ със сигурност има място на пазара у нас. „Пайнер“ е бледо копие на „Гранд“ и ако наистина дойдат като конкуренти, димитровградската компания трябва да се „пенсионира“.

До средата на 90-те сръбската музика бе на огромен почит у нас. Хора презаписваха аудио и видео касети с песните на легенди като Шабан Шаулич, Мирослав Илич, Лепа Брена, Весна Змиянац, Неда Украден, Драгана Миркович, Кеба, Цеца, Бобан Здравкович, Лепа Лукич, Тома Здравкович и много други. Възходът на „Пайнер“ и развитието на медийния пазар в България обаче изтласкаха сръбската вълна, заляла родината ни.

Сега едно цяло поколение българи ще имат възможност да си спомнят за златните времена на сръбския турбофолк.

http://www.razkritia.com/


 

 

 


Сходни връзки

Лепа Брена пуска „Пинк тв“ в България! Готви преврат срещу Митко Пайнера! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди