изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-04 @ 21:02 EEST
Вдовицата на Кюлев платила 1,6 млн. евро на "Килърите"    
НовиниВесела Кюлева, вдовица на убития през есента на 2005 г. банкер Емил Кюлев, е платила 1,6 милиона евро на бандата за мокри поръчки \"Килърите\", след като е била предупредена, че може да последва съдбата на мъжа си. Според столичен седмичник плащането е било извършено през декември 2006 година.

Днес ченгетата отчитали, че именно парите на някогашната секретарка, а впоследствие и съпруга на банкера, са разпалили война между различните звена в мафиотската организация.

Засега криминалистите не разполагат с конкретни данни, че бандата на Пешо Сумиста е организирала убийството на Емил Кюлев. Връзката се търси в лиценза на фалиралата \"Тракия банк\", който банкерът успял да купи приживе и заради който един от пишман собствениците на трезора - Таньо Вълев - Чирпанския, наел  Васил Костов - Васко Кеца, и Петър Стоянов - Пешо Сумиста, да осъществят натиск върху вдовицата.

Уплашена за живота си и бързаща да приключи продажбата на ДЗИ банк, Кюлева се съгласила да брои 1,6 млн. евро. Парите били предадени на бившия сикаджия Румен Рачев, но нататък част от тях се губели и след като Таньо Вълев се почувствал прецакан, се стигнало до кървавата разправа с Рачев. Ликвидиран е и адвокатът Петър Лупов, който малко преди да бъде гръмнат, е зверски пребит в кантората си във Велико Търново.

Според разследващите на сметката на \"Килърите\" се водят вече 5 убийства, сочи изданието, като припомня и думите на вътрешния министър Цветан Цветанов, че тепърва ще излязат и други екзекуции.

/БЛИЦ
 


Сходни връзки

Вдовицата на Кюлев платила 1,6 млн. евро на "Килърите" | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Вдовицата на Кюлев платила 1,6 млн. евро на "Килърите"
Автор: Anonymous да 2010-09-30 @ 18:58 EEST


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди