изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-17 @ 14:34 EEST
Ревизиро: Парите сега са в “апостолите”    
Новини В митичното селище край язовир Ивайловград са най-евтините и най-старите вили на митничари, това е проблем от 1998 г. и сега отново се поставя на дневен ред, за да се отклони  вниманието на хората, смята бившият шеф на Агенция “Митници” Емил Димитров, известен като Ревизоро. Генералният проблем е защо ни занимават с това, а не с Цайса, Пингвина, Белия, Дебелия и другите играчи, които са отидоха елегантно от системата, но си останаха богати с къщи в чужбина, единият от тях има собственост в МОЛ, а друг - хотел по морето настоя той по бТВ тази сутрин.




Основната причина според него е, че ни предстоят 6 тежки месеца. Като не може да се дадат повече пари на дядото за хляб, сега ще го хранят със зрелища, коментира Ревизоро и добави, че заради това сега ни занимават с претоплени манджи от миналия век.


Край Ивайловград имало 2-3 митничари, има още бивш полицай, хазартен бос и служители на "Пътни такси и разрешителни". Винаги обаче показват тези къщи, за да скрият палатите в Арбанаси, Медвен, Сандански, Боровец, Пампорово и на плажната ивица.

Според Ревизоро обаче досега не е съборена нито една къща на богаташите от митниците, защото ако се създаде един прецедент, трябва да се бута наред. Имало е инспекторати, правили са проверки всяка година, констатира той и каза, че няма ресурс за проверки. И в Абу Даби има една вила, нея как ще я проверят, попита той.

35% от горивото е контрабандно, добави той и каза, че езин кръг преминава в друг. Когато навремето се извършваха злоупотреби по границата печелиха всички, после само група хора, а сега са единствено богоизбрани - т.нар. Апостолите. Има си служби, да ги разследват, каза Димитров.


Процесът за узаконяване на вилата ми е започнал доста отдавна, каза шефът на свиленградската митница Стефан Марашев, който има  къща край язовира до Йваловград.

Той бил представил необходимите документи и обектът вече имал акт за узаконяване, а обектът бил деклариран през 1998 година пред данъчна служба. През 1992 година пък започнал строежът, имал открити партиди от 96-та година и плащал ток и вода. Земята е частна, не държавна, от общината казали, че е проблем да се узакони имота и по-късно. Съседите му били от Свиленград, къщите не били палати, добави той. Марашев бил в момента единственият действащ митничар, осведоми той и каза, че определението вървяло повече по аналогия.

Павлин Паришев никога не бил шеф на митницата, работел в "Пътни такси и разрешителни".

Митничарски палати там няма, категоричен беше Марашев, който имал нотариален акт за земята. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Ревизиро: Парите сега са в “апостолите” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди