изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-05 @ 01:05 EEST
Арестуваха крупен бизнесмен за две убийства    
Ред и сигурностБизнесменът Георги Вълев бе арестуван при спецакция в Арбанаси рано тази сутрин. Той е съпричастен с убийството на великотърновския адвокат Петър Лупов и шуменския бизнесмен Румен Рачев, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов, цитиран от \"Фокус\". Вълев е замесен и в побоя над Лупов през 2008 г. и с палежа на колата му, уточни министърът.  Петър Лупов е бил адвокат на Вълев. Той защитаваше в съда интереси на акционери на бившата \"Тракиябанк\", предявили искове към вече бившата банка \"ДЗИ\".

Вълев е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Акцията по ареста му е проведена от служители на ГДБОП и ОДМВР-Шумен, под ръководството на Окръжната прокуратура в Шумен.

52-годишният бизнесмен е собственик на един от най-големите туристически комплекси в Арбанаси - \"Извора\", на други хотели и ресторанти. Той е президент на ФК \"Локомотив\" Дряново.

За убийството на Рачев и Лупов подсъдими са задържаните при акция \"Килърите 2\" Петър Стоянов-Сумиста, Васил Костов-Васко Кеца и Янко Попов-Туцо.

Преди време за Вълев се появиха информации, че е организатор на \"Килърите\" и е поръчител на убийствата на Лупов и Рачев.
 \"Никога не съм се крил, който иска да ме намери, винаги може да ме намери\", заяви той пред в. \"Стандарт\" и уточни, че полицията не го е търсила. Не съм поръчвал убийството на никого, каза той пред Дарик радио.

dir.bg

 


Сходни връзки

Арестуваха крупен бизнесмен за две убийства | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди