изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:02 EEST
Всеки втори турист у нас получавал оферта за секс    
НовиниМежду 50 и 99 евро плащат чуждестранните туристи у нас за секс услуги, което отговаря на цените в еротичните барове по Черноморието. Сумите са посочили 32,60% от анкетираните чужденци, показва изследване в България на Фондация „Риск монитор”, представено на кръгла маса по въпросите за проституцията и сексуалната експлоатация, предаде „Фокус”.

Събитието се организира от фондацията и Национална комисия за борба с трафика на хора в рамките на проект “Сексуалната експлоатация в България: митове и действителност".

По-малък е процентът на чужденците, плащали между 31 и 49 евро за услугата. Това съответства на клубовете от средното ниво на пазара на секс услугите.
Според изследването, всеки втори турист в България е получавал предложение за платен секс. При почти 1/5 от анкетираните предложението е било направено директно от улична проститутка.

В допитването са участвали и шофьори на таксита. Повече от 30% от тях на въпрос „Каква цена плащате обикновено за секс услуга”, са отговорили „между 60 и 99 лв.”.

Проституиращите в масажни салони, клубове, ВИП къщи, мотели, хотели и еротични барове в България печелят на месец средно между 2000 лв. и 5000 лв. Подялбата на парите между проституиращите и клуба е 50% на 50%, пише БГНЕС, като се позова на изследването.
Цените във високия сегмент секс услуги - в луксозни имения и барове, стигат 300 лв. на час, а ако минат през брокери - от 600 лв. или 1000 лв. за цяла нощ.

Според анкетираните, около 76% от проституиращите са роми, 11,3% посочват, че са българи. Половината от нашенците - 56,6% са на мнение, че проституцията е неморална дейност, почти същият процент от интервюираните - 53,4% смятат, че тя е свързана с нарушението на правото на свобода и отхвърлянето на робството. Любопитно е, че за 23,2% проституцията е професия като всички останали.

47% мислят, че проституцията не трябва да се легализира. Едва 35% от тях смятат, че е правилно тя да се регламентирана със закон.
41% от анкетираните са категорични, че най-честата причина за проституцията е бедността, а едва 8,30% са посочили насилственото принуждаване от друг човек, стана ясно на кръглата маса.
Според най-голямата част от интервюираните - 39%, клиентите трябва да носят наказателна отговорност само в случаите, когато използват услугите на непълнолетни или на жертви на сексуална експлоатация.
27 на сто пък искат клиентите да носят наказателна отговорност във всички случаи.

"Платеният секс е свързан с организираната престъпност. Това е изключително доходоносен бизнес и България се очертава като трета по износ на момичета за секс експлоатация в Европа след Румъния и Украйна", каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Всеки втори турист у нас получавал оферта за секс | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди