изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-01 @ 20:47 EEST
Новият проект на Първанов щял да се казва АБВ    
ПолитикаНовият политически проект на президента Георги Първанов ще се нарича АБВ -"Алтернатива за българско Възраждане" - това твърди в днешния си брой в. "Труд". Според изданието още днес, макар и неформално, ще бъдат извадени и основните лица, които ще участват в него. Става въпрос за организирана от Първанов дискусия на тема "Стратегически приоритети на българската икономика в контекста на стратегия "Европа 2020". Тя ще се проведе сутринта в НДК и сред поканените са кметове, общинари, неправителствени организации, работодателски съюзи, учени, експерти. Те щели да са гръбнакът на бъдещия проект на президента.

По непотвърдена информация новият политически проект ще бъде обявен официално на 11 ноември, стана ясно вчера. Според тълкувания на наблюдатели датата е важна за Първанов, защото преди 9 години на 11 ноември беше първата му голяма победа. На първи тур на президентските избори той поведе пред сочения за фаворит Петър Стоянов с 36,39% срещу 34,95 на сто, а на втори тур му взе поста на държавен глава, припомня в. "24 часа".

Вече се спрягат много имена на хора, които ще участват в проекта - Ивайло Калфин, Миглена Плугчиева, Мария Капон, Костадин Паскалев, Петър Стоянович и "Гергьовден", Андрей Пантев, Стефан Данаилов, Велислава Дърева, БЗНС на Стефан Личев, леви земеделци, някои синдикалисти, представители на леви формации, но не лидерите, допълва "Труд".
По информация на "Стандарт" пък всички подробности по учредяването на новата формация са обсъдени на тайна сбирка миналата събота на "Дондуков" 2. На срещата са присъствали проф. Кръстьо Петков от Национално гражданско експертно сдружение "Глас", социалдемократът Бойко Радоев, земеделците Стефан Личев и Спас Панчев, Мария Капон, шефът на синдиката на енергетиците към КНСБ Божидар Митев, представители на "Гергьовден", кметове и интелектуалци.
"Бяхме в най-тесен кръг в сградата на Президентството, само хора, които имаме партийни структури в страната", признава участник в срещата пред изданието.
Най-спрягани за шеф на организацията били ексминистърът на културата Стефан Данаилов и кметът на Благоевград Костадин Паскалев.

Някои от обявените за бъдещи съмишленици на Първанов обаче отрекоха. Например Меглена Кунева, която заяви категорично, че продължава да бъде лоялна към НДСВ. Тя също се смята за евентуален кандидат за президент на изборите догодина.

Журналистите Иван Гранитски и Велизар Енчев също отрекоха. Шоуменът Слави Трифонов пък направо нарече лъжа твърденията, че би се включил в проекта.

Междувременно вътрешният министър Цветан Цветанов обяви, че президентът Георги Първанов е политическият гръб на Алексей Петров. Атакува го, че пази мълчание по атаките срещу кабинета, защото е прекалено зает със собствения си политически проект, "който може би ще стартира скоро".
Не закъсня и отговора на държавния глава. Вместо да даде конкретни и точни отговори за имущественото си състояние, вицепремиерът се опитва да провокира изкуствено конфликт с президента,  заяви чрез прессекретариата си Първанов.
Той призова Цветанов да отговори на пет въпроса, които според него ще хвърлят светлина върху това кой е "политически гръб на Алексей Петров". Сред тях беше дали той е финансирал ГЕРБ.  http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Новият проект на Първанов щял да се казва АБВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди