изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-05 @ 02:44 EEST
ГЕРБ внезапно ”позеленя”    
Екология Управляващите дадоха заден ход и решиха да не допускат строежи в горите, получени със замяна. Забрана за бетонирането, която ще попречи на редица едри бизнесмени да довършат проектите си, бе гласувана от парламентарната аграрна комисия късно в сряда вечерта при второ четене на закона, пише в. \"Сега\".


Часове преди това ръководството на партия ГЕРБ гласувало промяната. До преди дни ГЕРБ бе твърдо решено да допусне строежи във всички заменени гори с изключение на защитените зони и 2 км до морето. Застрояването получи благословията на кабинета и бе одобрено на първото четене на закона от парламента.

До сряда вечерта проектът съдържаше текстовете, допускащи строителството. Но когато депутатите стигнаха до тях, председателката на комисията Десислава Танева (ГЕРБ) обяви, че от няколко часа има нова редакция, според която \"не може да се променя предназначението и да се извършва строителство в гори, които физически и юридически лица или общини са придобили от държавата в резултат на замяна\".

Обратът ще стопира проекти на бизнесмени като Христо Ковачки, на инвеститора в \"Супер Перелик\" Кирил Асенов, на Тодор Батков, който изгражда жилищен комплекс в Крайморие, на Красимир Гергов, на бивши бизнес партньори на депутата от ГЕРБ Емил Димитров и на много други, констатира \"Сега\".

\"Правим тази поправка, защото това е политически ангажимент на ГЕРБ, който бе поет в предизборната кампания\", обясни аграрният зам.-министър Георги Костов.

Източници на вестника казаха, че до последно в партията е имало спорове и само 3 гласа са надделели в 11-членната изпълнителна комисия на ГЕРБ, за да се стигне до забраната. Премиерът Борисов също я е подкрепил.

От Министерството на земеделието и храните обявиха, че приетият от аграрната комисия проектозакон за горите е отразил всички предложения на браншовите неправителствени организации. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

ГЕРБ внезапно ”позеленя” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди