изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-28 @ 20:01 EEST
ВИС е създадена от рода на Петър Младенов, СИК от БСП    
ИнтервютаРазследващият топжурналист Григор Лилов е автор на прелюбопитните четива “Най-богатите българи”, “Либийска връзка” и на току-що излезлите два тома на “Тайните на големите играчи”. В миналия брой на „ШОУ” проследихме скандала около обвиненията, отправени към бившия прокурор Никола Филчев, както и мистериозната смърт на Илия Божинов. Този път продължаваме разговора си за тайните на ВИС, СИК и ТИМ, защо беше отнета визата на Румен Петков, Маджо ли е големият шеф на ъндърграунда, както и сензационното разкритие, че зад СИК всъщност стои бивш финансов министър на България....



Отнеха визата на Румен Петков заради Маджо.


- Ексвътрешният министър Румен Петков беше обвинен в участие в наркотрафика и точно за това се срещал с братя Галеви - невероятен скандал. Възниква логичният въпрос защо точно сега избухва?
- Сензационното политическо шоу, което ни представят, е плод на дълбоки подводни течения в бизнеса и политиката.

 

Най-сетне тя е мъртва и заради конфликта “ТИМ” – “СИК” и “ВИС”. Играят и други мотиви – например острото бизнес сражение в онзи момент по върховете на БСП за това кой да прилапа активите на приватизационния фонд на антифашистите и няколко апетитни предприятия.

Image
Григор Лилов

Една група от ръководството на БСП прецаква друга с помощта на Надежда Георгиева. Сред имената, които съм посочил в книгата, са над десет фигури от БСП, включително хора като Велко Вълканов, Константин Коцалиев – бивш шеф на Главно следствено управление при ДС, и ковчежника на БСП по онова време Кирил Желев. Хрониката от онези дни е многозначителна – убити са Желязко Демирев-Императора, Величко Тодоров, председател на Народната партия, Васил Радев – член на борда на голямата фирма “Кента”, Димитър Дацов – шеф на комбината “Химко”, прострелян е К. Начев – шеф на “Нефт и газ”, умира мистериозно бившият член на Политбюро Огнян Дойнов, преселват в отвъдното и синът му чрез отрова,

във Виена убиват бащата на олигарха Красимир Стойчев – създателя на “МобилТел”,

наръган с нож е търговският директор на “Балканфарма”, по чудо отървава смъртта във взривения му автомобил Хараламби Анчев – бивш вицепремиер в кабинета на Стефан Софиянски и синдик на скандалната банка на виденовия кръг “Орион”. И т.н., и т.н., без да броя по-дребните смърти. Сега всички говорят за ямболската адвокатка, но за тези мъртви – абсолютно никой.

В началото на веригата от трупове е Надежда Георгиева, в края й – нейният любовник и много едър бизнесмен Кристиян Маслев – братовчед на червения Красимир Премянов.

Като черешка на “тортата” е умъртвен прокурорът Николай Джамбов и човекът на тимаджиите – зам. главният прокурор Николай Колев. Става дума за разчистване на сметки и преразпределение на пазара и парите в България, за което мафиотските кланове – сини, пембени, червени, а всъщност без цвят се сражават на живот и кръв, изтрепвайки куклите си на конци. Никакъв Филчев не играе тук в ролята на убиец. Да не би той да ги е избил всичките?! От тези 17 имена, които изброих, а в книгата са повече, в скандала по медиите тия дни се подхвърлят само три – на главния прокурор, на мъртвия му заместник Колев и ямболската адвокатка. Затова е този скандал с тримата – завеса пред истината.
Image

- В миналия ни разговор ти ми разкри за едно потулено убийство на 17-годишна манекенка, чийто поръчител по твои думи е Младен Михалев-Маджо...
- Откровено казано, си мисля, че точно заради тази история с Маджо неочаквано беше отнета визата на Румен Петков. Ще открия една тайна - след като напусна министърския пост, той организира и стана председател на управителния съвет на Международния институт за сигурност и сътрудничество. Консултативният му съвет се председателства от Робърт Гелбарт. Той е американец, ръководител на екипа за Балканите на президента Барак Обама. Затова често-често Румен Петков гостува в САЩ. И изведнъж визата му беше отнета.

На фона на този институт и фигурата на Робърт Гелбарт решението може да е взето само на най-високите равнища в администрацията на Белия дом. Днес изваденият от нафталина скандал за срещата му с братя Галеви и разпределяне на пазара на наркотиците трябва да потули тази истина. Убитата манекенка, изчезналата й колежка, отишлият си светкавично от белия свят техен шеф и личен юрист на Маджо и страхуващото се до смърт 20-годишно момиче от същата модна агенция са показателни за случилото се зад кулисите. Тогава

българското правителство се опита да шантажира Еврокомисията с компромат,
Image

дори и чрез труповете на тези хора, да вербува нейни членове като агенти на влияние на нашите служби! В приятелска Европа! Сега, чрез том втори на “Тайните на големите играчи”, онази укрита история доби публичност и някой трябваше да го отнесе. Естествено, отнесе го вътрешният министър като домакин на еврокомисаря Фратини, отнесе го съпругата на Румен Овчаров, на който неизвестна ръка подхвърли компрометиращи снимки за половинката й, отнесоха го ред лица. Отнесе го и Маджо – вече няма да може да живее в Швейцария, завърна се у нас, може и да го елиминират, за да затворят устата му за случилото се. За мен в огромна степен вината е и на премиера Сергей Станишев, неговата ДАНС, а за пролятата кръв много може да разкаже и самият Алексей Петров. Стига някой да поиска да го пита.

- Вероятно всички тези ходове по един или друг начин отвеждат или са отвеждали в един момент до групировките ВИС и СИК?!
- Когато говорим за ВИС и за СИК, трябва да знаем, че групировките не са нищо друго, освен един инструмент на политическата и едрата бизнес класа в България. Мутрите са инструмент за притискане на средната класа и бизнес у нас. Цитирам един крайно любопитен документ, в който ясно се казва – за да не се цапа имиджът на властта в България у нас и в чужбина, ние трябва да намерим други лица, подставени фигури. Навремето са търсени като бизнесмени на фирми под прикритие в чужбина, а после и у нас като подставени лица. В лицето на мутрите. Това са и старите практики на Държавна сигурност още от времето на тоталитаризма, но след 10 ноември, за да не се петни репутацията на България, нещата бяха поети от групировките.

Съвсем не е случаен фактът, че когато видим регистрациите на същите тези групировки, откриваме с потрес в тях, че всички те са създавани във висшата червена номенклатура. Така, както ВИС е създавана от роднините на Петър Младенов – те са с пряко участие, така и СИК е създавана от ръководните кадри на БСП! Аз съм ги изброил в книгата си и както се оказа доста странно – те са точно 13, както и в емблематичната Тайна вечеря! Между впрочем, толкова е и съставът на Политбюро. Съвпадението изобщо не е случайно. В публичното пространство например никой не знае, че

ВИС е започнала с регистрацията на фирмата на Пламен Тимев - Ганди – „Ла Страда”.
Image
Георги Илиев през 19995-та. Снимка: Иван Григоров

Ганди е архитект, близък приятел на Иван Славков и т.н. Също така никой не знае, че в състава на акционерите, защото ВИС се ражда по-късно, влиза същата тази „Ла Страда”, която иначе би трябвало да се занимава с културни неща – всички си спомняме за театър „Ла Страда”. С лявата си ръка покойният вече председател-президент на Републиката Петър Младенов, защото така му беше титлата веднага след промените, пуска от затвора Георги Илиев – амнистира го още през 1990 г. и в България се кълнат, че годината е 1990-а. Илиев е амнистиран по същото време, когато се създава „Ла Страда” и ВИС, и когато се появява едно лице под формата на акционер, което се оказва племенник на Петър Младенов. Лично аз правя връзка между двете събития и мисля, че и читателите биха я направили.

- А каква е историята със СИК?
- Да си чула човек, който да казва „Аз създадох СИК”? Дори Маджо не го е казал, нито пък Маргините. Защото този човек е бил финансов министър на България! И не е само той – в състава на организаторите влизат 17 души, половината от тях са политици, изброил съм ги в книгата. Има сини, има и двама секретари на БСП, има съветници на Тодор Живков.

- Така, но се твърди, че Маджо е големият шеф на ъндърграунда?!
- Да кажем, че той е най-способният от тях, най-безскрупулният. Мога да кажа, че Маджо е големият шеф на ъндърграунда поради няколко причини, които всъщност са една и съща. Той е такъв, защото е бил граничар, а тези хора са проверявани много, много внимателно в службите. Той е бос в ъндърграунда, защото е бил комсомолски секретар във ВИФ – сегашната Спортна академия, и е гласен за партийна кариера в тези среди. Маджо е бил дясна ръка и всичко останало и на една много крупна фигура в България, за която също не се говори.

Става дума за Набил Рамадан – един от най-големите наркотрафиканти. Много специален човек – човек, който държеше всички казина в България, той стоеше и зад гърба на Илия Павлов по времето, когато той започна да се занимава с казина. Човек, който е издирван от Интерпол и от всякакви други служби, който е бил в България, напуснал я е, подвизавал се е в чужбина и отново се е върнал у нас. Същият, който посреща Карлос Чакала тук, в България. Преди появата на Бен Ладен, Карлос Чакала беше терорист № 1 на света! Соча и още един любопитен документ. Той е на ген. Боян Велинов и Шесто управление на ДС и е адресиран до ръководителите на БКП. Още на 23 януари 1989 г. - 10 месеца преди началото на демократичните промени, той внася “Предложение за лицата за нова ръководна класа в условията на демокрация на Народна република България”.

Четивото отива при ген. Григор Шопов – шеф на ДС.

Той го внася в кабинета на Тодор Живков за докладване и одобрение от Политбюро. И колелото се завърта - чак до днешни дни. Над две-трети от действащите сега политици фигурират като кандидати по неговите страници.

- Не ми каза кой е този финансов министър, който ти е казал „Аз създадох СИК”?
- Не е от това управление, бил е финансов министър при Тодор Живков, но пък дълги години след това се е подвизавал като член на колегиума на министерството на финансите. Някои си мислят, че нещо се е променило в България - нищо не се е променило! Името мога да ти го кажа, но нека читателите на книгата го прочетат, защото като кажа неговото име, аз трябва да спомена и още 16 имена за равнопоставеност заедно с детайлите за тях - с какви мръсотии е съпроводена кариерата им, как са изградили имиджа си в обществото, в какви “мокри” поръчки са участвали… Действителните им биографии са лика-прилика с онази на Октопода.

- Отново визираш Алексей Петров. От страниците наднича съвсем непознат негов образ – дори с детските му години. Описваш го като основна действаща фигура и в друг скандал, започнал с убийството на 3-годишно дете, за да се прикрие мащабен нарко-, политически и международен скандал! Затова ли го наричат Октопод?
- Ами същият е бил прост, обикновен изпълнител в онази операция. На първи план изскача някаква майка, която твърди, че е отвлечено детето й. Бащата моли за помощ колегите си таксиджии. Таксидижите му - колеги под диктовката на Алексей Петров, се вдигат на щурм срещу правителството и парламента. За финал – пак под негова диктовка, се укротяват. Това е втората опаковка върху кутията на Пандора, представен като опит за преврат. Третата е публичен скандал – луда ли е майката, убила ли е детето си или наистина е отвлечено? Под този “целофан” е съдържанието. Бащата редовно се е разхождал за по 2-3 дни на остров Аруба. Това парче земя е известно с кръшни мулатки и екзотични плажове, от една страна, и 700 офшорни банки – от друга.

- Аруба е и островът, на който убиха Поли Пантев...
- Именно. Моята хипотеза е, че той е бил куриер – изпирал е парите от наркотрафика! Такива факти нашите служби нямат, но е фиксиран от ДЕА – американската служба за борба с наркотиците. Нещо е сгафил и отвличат и убиват синчето му. За пътуванията е бил финансиран от бивша негова приятелка – с криминално досие от Дупница, популярна като Сойката. Тя се оказва съдружник с главата на властово-олигархичния кръг “Олимп” – банкерът ресторантьор Славчо Христов. Живее във Варна с човек, рода на живковия адмирал Янакиев и глава на местния кръг “Монтерей”, имащ прекрасни връзки с руски олигарси. Накратко – сини и червени добре са се омесили. По същото време България до гуша е затънала в международен скандал –

с посредничеството на руски дипломати у нас е изнасяно оръжие и ракети за талибаните и “Ал Кайда”.

Западните братя ни представят документацията – върху нея има подписи на отговорните фактори в нашето Министерство на отбраната! Правителството гони руския дипломат Ломакин, който е сгафил сериозно, твърди, че случилото се е самодейност на висши чиновници, подкупени от червените, и си спретва опит за преврат с помощта на Трактора, за да покаже, че наистина “червените”, които не са на власт, са спретнали операцията.

Скандалът с майката закрива от родната общественост другите скандали – кой и как от властовите кръгове участва в наркотрафика и контрабандата на ракети и оръжия. За награда днешният Октопод става офицер от службите, при това тамън в две! Е, всичките приказки за дремещи агенти на ДС, подхързулнати шефове на демократичните ни служби и прочее плява са прах в очите на наивната публика. Не аз съм авторът на специалната докладна записка на тайните ни служби с

гриф “свръхсекретно”, заведена под № 71241, в която е изкарано цялото кирливо бельо на елита ни

дори до такива подробности кой с кого спи, ревнува, мъсти, организира си оргии и т.н.
Отварям ти една скоба, абсолютно задължителна в случая – ако някой отвори медиите от времето на управлението на Иван Костов, ще види едно име като автор в журналистиката, което е било най-ожесточеният противник на политиката на Иван Костов. И това е моето име! Наистина с над 1000 публикации, с няколко скандала, аз съм доказал, че не съм му симпатизант. Но не мога да не го оценя като най-интелигентния, знаещ и волеви български премиер. Неговата драма се състоеше в това, че той беше знаменосецът на една идея, около него крачеха и други знаменосци, но така е нагласена мозайката в България, че който и да дойде на власт, да трябва да се опре на продажни, корумпирани типове. Страх ме е, че тази история днес се възпроизвежда и с Бойко Борисов и Цветан Цветанов.

В предишното интервю вече стана дума, че убийството на ямболската адвокатка е свързано с огромни интереси за стотици милиони евро и с достъп до класифицирана информация. Партия ГЕРБ трябва да се реформира тотално, да се изгради наново – в този си вид тя е пълна с некадърници. Проблемът е, че да правиш партия, трябва да имаш информация за хората си. Не можеш да познаваш апарат от 4000 – 5000 души – организатори, бъдещи министри, директори на агенции, депутати, областни и общински ръководства. Разчиташ на чужди преценки и на събрана информация. Но дори и папките на МВР са пълни с лъжи – много дяволи там са изкарани като ангелчета.
виж в пълен размер


- Да се върнем отново към темата за тайните около групировките в България. Ти спомена Илия Павлов – него кой го вкарва в бизнеса?
- Вкарва го тъстът му, който е шеф на военното контраразузнаване – ген. Петър Чергиланов, а покрай него и руснаците. Първата голяма сделка на Илия Павлов е превръщането на стари руски подводници в скрап. Кого допускат до подобни обекти?

- А как изплува тогава Любен Гоцев в обществената политика? Той, както знаеш, е наричан „баща на българската мафия”, но основателно ли е подобно определение?
- Името на Гоцев изплува, защото не работеше с “правилните” руски олигарси, а с такива като арестувания точно по онова време Михаил Ходорковски. Когато същият беше натикан в затвора там, тук изведнъж избухна скандалът с Маргините. Дори се заяви, че те щели да убиват Любен Гоцев, а това е вече тотален парадокс! Нали казваме, че Любен Гоцев е кукловод в СИК, същевременно някакви си негови подчинени – Маргините, ще убиват господаря си?! Това, извинявайте, е толкова наивно, че дори и в приказките го няма. Всъщност Гоцев получи предупреждение от другите кукловоди и от Москва, подви опашка и се преориентира
.

Едно интервю на Анелия ПОПОВА

http://vip-bg.info

 


Сходни връзки

ВИС е създадена от рода на Петър Младенов, СИК от БСП | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди