изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-03 @ 12:00 EEST
БЕЗ СУМИСТ НА ГОДИНАТА В БЪЛГАРИЯ ЗАРАДИ ВОЖДА    
НовиниНяма да има обявяване и награждаване на десетте най-добри сумисти на България за 2010 година, научи репортер на НДТ от свои източници във федерацията.

Причината е арестът на шефа на родната ни централа Петър Стоянов-Вожда. През лятото на м.г. той бе задържан по време на акцията „Килърите\", в която бе посочен за бос. До момента антимафиотите са събрали улики срещу бандата за 6 организирани и изпълнени от тях мокри поръчки - Рачев, Лупов, Юри Галев, Борислав Георгиев, както и неуспешните атентати срещу Ивайло Паунов-Джованито и Камен Балбузанов-Куката.

Стоянов, който през последните години бе абониран за наградата Сумист №1 на България бе съветник на президента Георги Първанов по въпросите на спорта и на парламентарната комисия по образованието, науката и въпросите на децата, младежта и спорта.

Потърсихме за коментар най-успешният ни сумист през отминалата година Стилиян Георгиев, който потвърди информацията за церемонията Сумист на годината. „От федерацията ми писаха, че не са правили. Най-вероятно докато Петър Стоянов е в ареста, в родната ни централа нямат възможност да организират подобно награждаване”, заяви Георгиев пред репортер на НДТ.

През тази година той стана световен и европейски шампион по сумо в кат. до 85 кг. В момента добричлията живее и работи в Атланта със своето семейство. На 10 февруари той заминава на лагер в Холандия, където ще тренира местни състезатели. За седмица Стилиян Георгиев – Лъвското сърце, се е договорил да получава 1000 евро плюс нощувки в хотел, безплатна храна и самолетни билети. Той е единственият български сумист, който изцяло поема всичките си разходи по подготовка и участия в турнири и големи състезания. Често той помага и на наши таланти в сумото, които нямат финансова възможност, за да продължат да се занимават с този спорт.

 


Сходни връзки

БЕЗ СУМИСТ НА ГОДИНАТА В БЪЛГАРИЯ ЗАРАДИ ВОЖДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди