изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-07 @ 09:54 EEST
Екслидерът на СДС Пламен Юруков учредява партия "ВОТ“    
Политика Нова консервативна партия трябва да бъде учредена до месец март у нас. Името на формацията ще бъде ВОТ, а зад нея застава бившият лидер на СДС Пламен Юруков, обясниха пред Mediapool отлично информирани източници.

Учредителната декларация на новата формация е подписана от 50 активисти на експредседателя на сините, но имената им все още не са оповестени. По закон Юруков има време най-късно до март да учреди новата формация, след което да я регистрира.

Платформата на партията стъпва на предишни идеи, които Юруков лансираше на \"Раковски“ 134 в стремежа си да \"покръсти\" СДС в ценностите на \"новия консерватизъм\".

Новият консерватизъм, според Юруков, означава малко правителство, малка администрация, по-голяма свобода за бизнеса, нерестриктивно данъчно законодателство.

И въпреки, че ползва тезите от седесарския си период, Юруков вече е поискал от централата на СДС удостоверение, че не членува в демократичния съюз. За членове на ВОТ той ще се опита да привлече средни и едри бизнесмени.

Тестът ще бъде на вота есента

Юруков ще тества новия си проект още тази есен. Той изключва възможността да влиза в коалиции с други партии с подобен профил. Единствената сходна формация, самоописваща се като консервативна, е тази на близкия до Алексей Петров Яне Янев, който водеше медийни битки с Юруков в краткия му мандат като глава на Съюза на демократичните сили.

Интересно е, че абревиатурата, която е избрал новият консерватор Юруков за своята партия, напомня удивително на \"Ред, Законност и Справедливост“ (РЗС) на Янев. Според запознати избраното име ВОТ е съкращение от \"Вяра, отговорност и толерантност“. Идеята му също напомня за регистрираната от братя Юзеирови партия ОТОМАН - \"Обединение за толерантност, отговорност, морал и алтернативен напредък“.

Съсобстевникът на \"Спетема кафе\" Пламен Юруков председателстваше СДС от средата на 2007 г. до края на 2008 г. Веднага след избирането му за лидер на синята партия в публичното пространство се появиха публикации, че в новото ръководство на формацията е влязъл човек, който сътрудничел на новите спецслужби с псевдоним \"Сотир\". Юруков, който е почетен консул на Казахстан в България, категорично отрече да е агент.

Политическите му позиции се разклатиха силно през есента на 2008 г., поради съмнения около бизнеса му, обвинения в корупция, заиграване с ДПС и твърдения на НАП, че е излъгал в данъчната си декларация.

Той загуби лидерския пост на вътрешнопартийни избори в СДС, спечелени от Мартин Димитров, а след това предизвика серия от интриги и скандали в партията.

През май 2009 г. той бе изключен от СДС с почти единодушно решение на Националния съвет поради опита за вътрешнопартиен преврат точно преди парламентарните избори.

Тогава Юруков и бившият му заместник Пламен Радонов спретнаха незапомнен политически скандал, който прерасна и в съдебен, след като създадоха маса процедурни пречки пред регистрацията на Синята коалиция в ЦИК, което едва не попречи на бившата му партия да се яви на изборите. http://www.mediapool.bg

ОЩЕ ЗА ПЛАМЕН ЮРУКОВ

 


Сходни връзки

Екслидерът на СДС Пламен Юруков учредява партия "ВОТ“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди