изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-07 @ 05:07 EEST
СТОЙКА ПЕТРОВА: "СТРАНДЖАТА" ТРЯБВАШЕ ДА БЪДЕ ЗА МЕН    
СпортНе съм съгласна с решението купата от дамската надпревара в тазгодишното издание на международния турнир по бокс \"Странджата\" да бъде предоставена на Деница Елисеева. Това заяви пред репортер на НДТ най-добрата българска боксьорка Стойка Петрова.

Като мотиви добричлийката посочи, че нейната категория е най-леката в програмата на първото издание за жени в програмата на престижния международен турнир по бокс. Това й позволило да спечели златото в кат. до 51 кг и да стане първата победителка.
\"Смятам, че заслужавах да бъда обявена за боксьорка №1 на турнира. Всичките си срещи спечелих убедително. Аз съм най-старата боксьорка в България. На ринга съм от първото състезание, откакто има дамски бокс в страната ни. Това беше преди 12 години, неизменно съм шампионка\", заяви 26-годишната състезателка Стойка Петрова.
Тя уточни, че няма напрежение между състезателките в националния тим. \"Всички в отбора сме приятелки. Оценявам труда на Деница и я подкрепям, но ценя и моя си труд. Подобни решения като тези на \"Странджата\" повече ме нараняват, отколкото да ме амбицират, защото не срещам никаква подкрепа. През всичките тези години оцелях много трудно. Тренирали сме в нечовешки условия. В спорта съм защото обичам бокса и имам воля да се боксирам за България на Олимпиадата в Лондон. В момента тренираме в новата зала в спортното училище, но там в следобедните часове е студено. В момента федерацията не ни помага. Има я, но нямаме нито морална, нито финансова подкрепа. Намираме се в предолимпийска година, а разчитам на собствените си сили. Надявам се, че скоро ще изгрее слънце и на моята улица - да мога да мисля само за спорт. Очаквам общината в родния ми град Добрич също да ми помогне\", добави боксьорката, която стана шампионка на отминалия шампионат на Европейския съюз.  
Тя изказа големи благодарности към президента на боксов клуб Добрич Добри Йорданов и към треньора си Стефан Петков. Заяви, че е достигнала до големите си успехи именна заради тях двамата.
\"Стойка Петрова е много дисциплиниран състезател, прекрасен човек. Достигна до успехите си благодарение на много труд и лишения. Тя знае каква е другата страна на медала. Има много силен характер и голяма воля за победа\", каза треньорът й Стефан Петков.


 


Сходни връзки

СТОЙКА ПЕТРОВА: "СТРАНДЖАТА" ТРЯБВАШЕ ДА БЪДЕ ЗА МЕН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди