изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-19 @ 10:13 EEST
Джулая става велик ден    
Новини 1 юли ще е официален Празник на свободния дух в цяла Европа

Джулая става велик ден. Уникалният хипарски празник е на път да влезе в официалния календар и като нищо да бъде обявен за неработен.
Веднага след Възкресение Христово ще внеса в Министерския съвет предложение 1 юли да се почита като Ден на свободния дух, разкри за "Стандарт" националният координатор на ГЕРБ Иван Петров.
Идеята подкрепят много творци от всички области на изкуството, каза още той. Още през 2007 г. Георги Мархолев и неговата група "Сънрайз" лансираха идеята Джулая да стане официален като 1 май.
Вярвам, че министрите ще ме подкрепят. После ще внесем в Съвета на Европа предложение 1 юли да се почита като Ден на свободния дух в целия съюз, обясни още политикът.
"Джулай морнинг" е легендарно парче на "Юрая Хийп" от 1971 г. Изгревът на слънцето в деня срещу 1 юли се почита само в България и този празник е символ на свободата и любовта. "Джулая" съществува от средата на 80-те години на миналия век. Автор на този хит е Кен Хенсли. Както "Стандарт" писа, през юни започва съвместно турне на Хенсли и "Сънрайз". То ще мине през редица от най-големите български исторически и културни забележителности и ще продължи из цяла Европа.
Димитър Генчев

http://paper.standartnews.com/

 


Сходни връзки

Джулая става велик ден | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди